Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, yeni antrenörüyle çıktığı ilk maçta galip gelmesini bildi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Suat Kaya, galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Maçta çok iyi efor sarf eden futbolcularımız arasında iyi bir rotasyon yaptık. Çocuklarla 5 gündür beraberim. Taktir edersiniz ki sezon başı planlarıyla vereceğiniz idman programlarıyla ortaya çıkardık. Buna rağmen bölüm bölümde olsa o presi baskıyı rakibe yaptılar. Amacımız ilerleyen haftalarda sahadaki presi baskıyı yukarılara çekmek" dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu Kenan sahadan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Üzerimizde kazanamama adına bir baskı vardı. Ama iyi bir takım olduğumuz konusunda herkesin hem fikir olduğuna inanıyorum. Bunu sahaya yansıtıyoruz ama skora yansıtamıyoruz. Sonuç olarak bugün kazandığımız için mutluyum" diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu Erkam ise, "İki haftadır iyi oynayıp kazanamıyorduk. Bu nedenle biraz alt sıralara düştük. İyi oynayıp kazanamamak çok kötü oluyor ve moral men bizi bitiriyordu. Bu hafta daha çok çalıştık ve maçta daha çok isteyen taraf bizdik. Çok fazla oyun olarak olmasa da mücadele anlamında daha fazla koştuğumuza inanıyorum. 1-0 ile 3 puan aldığımız için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, iki haftadır mağlup olduklarını belirterek, "Maçın ilk yarısında daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. İki topumuz direkten döndü. Bizim sıkıntımız son haftalarda gol atamıyoruz. Şimdi bir yabancı futbolcu aldık ve çözümü onunla bulacağımıza inanıyorum. Genel anlamda ikinci yarı bizde rakipte iyi oynamadı. Çok pozisyonda yoktu ve galip geldiği için rakibi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Torku Konyasporlu Şenol Akın da maça iyi başladıklarını ancak devamını getiremediklerini belirterek, "Biz pozisyon kaçırdıktan sonra rakip yakaladığı fırsatı gole çevirdi. Gol den sonra oyundan biraz düştük ama ikinci yarı toparladık diye düşünüyorum. Tek eksiğimiz gol ve geçen haftada böyleydi. Bundan sonraki haftalarda daha dikkatli olmaya çalışacağız. Hedefimizden kopmamak adına üst sıralara doğru bir çıkış yakalamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Torku Konyasporlu Recep Aydın ise geçen haftada mağlup olduklarını hatırlatarak, "Buraya gelirken tek amacımız galip gelmekti. Maçada iyi başladık aslında ve direkten dönen toplarımız var. Eğer bunların en azından bir tanesini değerlendirebilseydik maç daha farklı olabilirdi. Rakip ilk geldiği pozisyonda golü buldu ve maçı da o skorla bitirmeyi başardılar ve onları tebrik ediyorum. Bizde en kıza sürede toparlanırız diye düşünüyorum" dedi.
(HD-RFK-S)

03.02.2013 17:51:34 TSI

Editör: Wan Haber