PTT 1. Lig'de mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Karşılaşmadan Çaykur Rizespor 4-1 galip ayrıldı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ikinci yarı çok iyi oynadıklarını belirterek, "İkinci yarıya başlangıç olarak fevkalade iyiydik. Ama ileriye dönük mutlaka değiştirmemiz ve geliştirmemiz gereken konular var. Takım içerisinde kadromuz şu anda bu maratonda yükü çekecek kapasitede değil. Bunun da nedeni, belli bölgelerde sıkıntı yaşıyoruz. Yani oyuncuların üstün gayreti, istekleri ama bu uzun yolculukta mutlaka aramızdan ayrılan arkadaşların yerinin dolması lazım. Bunun için çalışıyoruz. İleriye umutla bakmamız için bu sonuca hiç bir şekilde itibar etmememiz lazım. Bugün oyunun gerçek manada sonucunu yansıtan bir skor değil. Belki 4-1 kazandık ama zorlandığımız bir maç. İyi işler yaptık" dedi.
İyi bir oyun ortaya koyduklarını belirten Çaykur Rizespor oyuncusu Sezer Özmen, "Bugün iyi bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Yaklaşık 13 gündür bu maça hazırlanıyorduk, iyi başlamak istiyorduk. Gaziantep Büyükşehir Belediye'nin de baktığımız zaman çok iyi oyun ortaya koyduğunu düşünüyorum. 4-1'lik rahat bir skorla kazandığımız için bu yüzden çok mutluyuz. Bu galibiyet Rize halkına, yöneticilerimize hem de yeni gelen hocamıza ve ekibine armağan olsun diliyorum" şeklinde konuştu.
Maça çok iyi başladıklarını belirten Çaykur Rizespor oyuncusu Serhat Akyüz, "Öncelikle maça çok iyi başladığımızı düşünüyorum. Maçın ilk 20 dakikası pozisyonlar bulduk. İlk dakikada gelen golle biraz rahatladık. Nitekim bir yan toptan bizim takıma yakışmayacak bir gol yedik. Ama inşallah bundan sonra böyle goller yemeyeceğiz. Gerçek anlamda Mustafa Denizli ile çalışmanın çok büyük artısı oldu" diye konuştu.
Rakibin çok oynamamasına rağmen farklı bir skor aldığını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Şahan, "Çıkıp her zaman ki oyunumuzu oynamaya çalıştık. Oyunun büyük bölümünde de her zamanki oyunumuzu oynamaya gayret ettik. Rakibimizin, kalemize yediğimiz gol kadar gelmediği halde, farklı bir skor yakalaması onların gol pozisyonuna girme becerisi, bizimse girip kaçırdığımız pozisyonlar farklı mağlubiyetimizi belirledi. Bir yerde rakibin becerisine mağlup olduk. Bugün farklı skoru doğuracak kadar farklımıydı veya farklı skorun meydana gelebileceği kadar çok üst düzey miydi dersen ben bu konuda hayır diyorum. Ama skorun farklı olmasını önleyemedik" dedi.
Hak etmedikleri bir skor aldıklarını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Mehmet Yiğit, "Oyun ve skor anlamamın da baktığın zaman gerçekten hak etmediğimiz bir skor aldık. Kötü oynadık mı diye söylersek yanılırız bence iyi oynadık rakipten daha iyi oynadık diye düşünüyorum. Ama gidip bizim atamadığımız rakibin girdiği gole çevirdiği bu skorun gelmesini sağladı. Önümüzde oynayacağımız 16 maç var. Bu maçı telafi edeceğiz diye düşünüyorum" diye konuştu.
Futbolla skorun örtüşmediğini düşündüğünü belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Volkan Yımaz, "İnşallah bu mağlubiyeti unutup önümüzdeki hafta bunu telafi etmek istiyoruz. Hiç beklemediğimiz skor aldık" şeklinde konuştu.
(FS-RFK-S)

20.01.2013 17:59:20 TSI

Editör: Wan Haber