PTT 1. Lig'in 17. haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kendi sahasında Boluspor'u 2-1 mağlup etti.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Şahan, puan cetvelinde takımların bir birine çok yakın olduğunu hatırlatarak, "Kazanan takım üst sıraları zorlama şansını elde ediyor. Kaybeden takım ise alt sıradaki takımlarla sıkıntı yaşayacak bölgeyi paylaşıyor. Bizim için ilk yarının son maçı olmasından dolayı, bu maçı kazanmaya hakikaten çok ihtiyacımız vardı. Oyuncularımız maçı kazanacak kadar istekli olduklarını oyunun her bölümünde ortaya koydular. İyi bir ekip ile oynuyorduk. Özellikle deplasman karnesi çok iyi olan bir Boluspor ile oynadık. Tabi onların istediği ve yeteneklerini ortaya koyabilecekleri bir ortamdı. Oyuncularımız kendilerinden beklediğimiz, bize kazandırmalarından çok avantaj elde edeceğimiz 3 puanı kazandırdılar. Onları yürekten kutluyorum" dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Ömer ise kendileri için önemli bir maçtan galip ayrıldıklarını belirterek, "Takım olarak devre arası kampına iyi gitmek istiyorduk. Bu ligde iki maç üst üste kazandığınız zaman yukarıyı kovalıyorsunuz. İlk 6 için hedef oluyor. İki maç kaybettiğinizde ise düşme potasına yaklaşıyorsunuz. En azından biz, hedefimizi ilk 6 olarak belirmemiştik. Bunun için arkadaşlarım ve ben elimizden geleni fazlasıyla yaptığımıza inanarak, bu maçı kazandığımızı düşünüyorum. Bundan sonra devre arasında daha fazla çalışıp, hedefimiz olan 6'ya girmeye çalışacağız. En kötü Play-off'a katılıp, oradan takımı getire bildiğimiz kadar iyi yere getireceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu bir diğer futbolcu Mehmet ise takım olarak bütün performanslarını sahaya koyduklarını ifade ederek, "Özellikle maçın ilk yarısında sahaya istediklerimizi yansıttık, fakat maçın ikinci yarısının başlarında sahaya istediklerimizi yansıtamadık. Daha sonra oyunun kontrolünü yeniden elimize aldık ve nitekim 2 gol bulduk. Bunun sonucunda skoru korumaya gittik. 3 dakika sonra kalemizde bir gol gördük ve daha sonra Boluspor biraz daha üzerimize gelmeye başladı. Sonunda kazandık ve kazanmak bizim adımıza gurur verici bir şey. Yeni yıla mutlu girdik en azından. Önümüzde ikinci yarının ilk maçında Rizespor ile kendi evimizde oynayacağız. O maçı da kazanıp hedeflerimizi daha yukarıya taşımak istiyoruz" şeklinde konuştu.

BOLUSPOR CEPHESİ
Boluspor Teknik Direktörü Oğuz Çetin, rakibin baskılı oynadığını vurgulayarak, "İlk yarının son maçın da, düzgün gidişimiz, iyi gidişimizi iyi bir maçla tamamlamak istedik, ancak başaramadık. Bugün ki maçın kaybedilmesindeki sebep biziz. Bizim yapacağımız hatalar bu maçın neticesini ya da, yapmayacağımız hatalar bu maçın neticesini belirleyecekti. Biz istediğimiz performansı ortaya koyamadık. Özellikle rakibin baskısı karşısında topu fazla tutamadık. Ama bunun yanında oyuncularımda yeterince maç içerisinde beklediğimi kadar yüksek performansla oynayamadılar. Birçok eksiğimizin olduğu ortaya çıktı. Ancak ikinci yarı itibari ile her şeyi düzeltecek olan yine benim oyuncularım. İkinci yarı çok daha farklı bir Boluspor olarak ortaya çıkacağız. Rakibi kutluyorum. Futbolcularımız ikinci yarıda Bolusupor'un gerçek gücünü, gerçek oyununu ortaya koyacak" dedi.
Bolusporlu futbolcu Aydın ise, bu maçtan önce iyi bir gidişleri olduğunu kaydederek, "Bu maçı da alıp üst taraflarda sabitlenmek istiyorduk ama olmadı. Hocamızın dediği gibi, şimdi devre arasına girdik. Bu arayı iyi değerlendirip, ikinci yarı daha iyi başlamak istiyoruz. Çünkü ilk yarı kötü başlangıcımız vardı. İkinci yarıda oynayacağımız maçları alıp artık üst sıralarda yerimizi sabitlemek istiyoruz" ifadesinde bulundu.
Bolusporlu Cafercan ise ilk yarıyı galibiyetle kapatmak istediklerini ancak bu maçta bunu yapamadıklarını anlatarak, "Bu maçtan son 2-3 hafta önce iyi bir gidişatımız vardı. Kazanamasak bile mağlup duruma da düşmüyorduk. Bu maçı da kazanıp taçlandırarak, ilk yarıyı kapatmak istiyorduk fakat olmadı. Önümüzde bir devre arası var. Eksikliklerimizi gördük ve görmeye de devam edeceğiz. İnşallah her şey ikinci yarıda daha iyi olacak" ifadelerinde bulundu.
(HD-BH-RFK-S)

22.12.2012 17:45:00 TSI

Editör: Wan Haber