Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ülkelerindeki savaştan kaçarak Gaziantep'e gelen Suriyelilere gıda yardımında bulundu.
Kendi imkanları ile Gaziantep'e gelen, kiralık evlerde ve yakınlarının yanında kalan Suriye vatandaşları, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Suriye Bilgi Merkezi'nde, kendilerine yapılan gıda yardımını aldı. Sabahın erken saatlerinde ellerinde yardım kartları ile Suriye Bilgi Merkezi'ne gelen 750 aileye, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey tarafından; yağ, şeker, makarna, pirinç ve undan oluşan gıda paketleri verildi.
Ülkelerinde yaşanan zor şartlardan dolayı Gaziantep'e gelen Suriyelilerin, yardıma muhtaç olduklarını ifade eden Güzelbey, "Yaşadığınız sıkıntıları gayet iyi biliyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda sizin yaşantınızı kolaylaştırmak istiyoruz. Bu merkezi sizin için düzenledik. Çocuklarınıza burada okul eğitimi, büyüklere de Türkçe eğitimi veriyoruz. Sıkıntılarınızı her zaman buradaki yetkili arkadaşlarımıza iletebilirsiniz. İnşallah bu zorlu günler çabuk geçer ve sizler tekrar evlerinize kavuşursunuz. O zaman dostluğumuz yine devam edecek. Burada elimizden geldiği kadar sizlere yardımcı olacağız" dedi.
Gıda yardımı alan Hasan Halil isimli Suriyeli ise, Türk milletinin kendilerine kucak açtığını belirterek, "Bize bu zor günümüzde sahip çıktınız ve evinizi açtınız. Biz Türk milletinden memnunuz. Bugünkü yapılan gıda yardımı da çok anlamlı ve bizim için değerli bir yardımdı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.
Öte yandan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayında Suriye Bilgi Merkezi olarak düzenlediği bu merkezde, ilköğretim çağına gelmiş 300 çocuğun eğitimlerinin yanı sıra 655 ebeveynin de sosyal yaşama adaptasyonlarını kolaylaştırmak için Türkçe dil eğitimlerini üstlenmiş durumda. Komşu ülkede yaşanan iç karışıklıklardan etkilenen insanlar için de, 100 ton un ile 20 ton makarna belediye tarafından Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gönderildi. Merkezde bugüne kadar, Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere 6 bin gıda paketi, 6 bin battaniyenin yanı sıra kömür dağıtımı da yapıldı.
(MDC-SO-Y)

07.02.2013 11:45:20 TSI

Editör: Wan Haber