Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Kamerun ile ortaklaşa yapacakları yeni proje ile futbolcu yetiştirip satacaklarını söyledi.
Başkan Güzelbey, düzenlediği basın toplantısında, Kamerun ülkesiyle ortaklaşa yapacakları yeni bir projeyi anlattı. Başkan Güzelbey, "Yeni bir projemizi sizinle paylaşmak istiyorum. Gaziantep'e bir spor tesisi ama farklı anlamda bir spor tesisi gerçekleştirmek üzereyiz. Bildiğiniz gibi bizim uluslararası boyutta çok önemli çalışmalarımız var. Bir çok uluslararası toplantılara gidip şehrimizle ilgili, ülkemizle ilgili projelerimizi anlatıyoruz. Geçtiğimiz sene içerisinde Afrika Şehirler Zirvesi'ne Türkiye'den iki belediye katıldı. Birisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, birisi de bendim. Bu toplantı Senegal'in başkenti Dakar'da olmuştu. Bizim büyükelçiliğimiz orada Afrika ülkeleri ile Türkiye'deki bazı şehirlerin işbirliği yapmasını gündeme getirmişti. Bize de o zaman Kamerun düştü. Bana elçilik müsteşarı, 'Kamerun ısrarla sizinle görüşmek istiyor' dediği zaman doğrusu önce şaşırdım. Çünkü ben Afrika kıtasında bulunan Kamerun'un tam yerini bile bilmiyordum. Beni nereden tanıdıklarını sordum, bunlar ısrarla Gaziantep'le görüşmek istediklerini bize söylediler.6 belediye başkanı görüşmeye geldi. Biz Gaziantep'i çok iyi biliyoruz Gaziantep'le iş birliği yapmak istiyoruz. Nerden tanıdıklarını sorduğumda bizim televizyonlarda Gaziantep ile ilgili programlar var. Nedenini sorduğumda, Dany, Binya bunlar Kamerunlu ve Gaziantepspor'da oynuyordu Biz de onun için Gaziantep'i tanıyoruz. İyi peki dedik, sevindik" diyerek projenin başlama hikayesini anlattı.
Kamerun heyeti ile görüşmelerinin ardından yaptıkları çalışma sonunda yeni bir proje ortaya çıktığını ifade eden Başkan Güzelbey, "Geldiğimiz nokta şu, Çıksorut bölgesindeki hayvan ahırlarının yıkıldığı yerin karşısında Çimento kavşağında bizim yaklaşık 100 dönüm alanımız var. Bu alanı biz önce sağlık bakanlığına hastane yapılmak üzere terk edecektik. Fakat sağlık bakanlığı oradaki mekanı beğenmedi. Sonra orayı park yapmayı düşündük fakat sonra bu proje ortaya çıkınca biz buraya bir spor merkezi yapalım ama uluslararası yarışların yapılabileceği atletizm pistinin olduğu, bir basket salonunun olduğu 1000 kişilik veya daha küçük ebatta yanına da futbol okulunun olduğu bir yer yapalım. Kamerun'dan sporcular gelecekler 15-16 yaşında çocuklar. Bizim Gaziantepli çocuklarla beraber eğitim alacaklar. Yetiştirdiğimiz futbolcuları da ister Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a, isterse Gaziantepspor'a, isterse de Türkiye'deki diğer takımlara isterse uluslararası kim isterse satacağız parasını da yarı yarıya bölüşeceğiz. Bu proje nasıl hayata geçecek, 10 Mart'ta Kamerun'dan Gaziantep'e bir heyet gelecek. Gaziantep'i görecekler, tanıyacaklar ve böyle bir işbirliğini yapacağız" diye konuştu.
(HD-HD-S)

07.02.2013 16:29:22 TSI

Editör: Wan Haber