Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, ilçede yaptıkları üçüncü anaokulu olan ve yapımı tamamlanan Gazi Anaokulu'nu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti.
Yenişehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazi Anaokulu'nun teslim töreni Başkan Genç'in makamında Başkan Yardımcısı Zeki Ecer ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Aydın'ın katılımıyla gerçekleşti. Genç, burada yaptığı konuşmada, göreve geldiğinde her yıl bir anaokulu yaparak eğitimin hizmetine sunacağı sözünü verdiğini anımsattı. Ancak geride kalan yıllar içinde Türkiye'nin ekonomik sorunlarının Yenişehir Belediyesi'ni de etkilediğini ifade eden Genç, "Belediyemizin gelirlerinde azalma oldu. Bu yüzden 3 adet anaokulu yapabildik. Mersin'de Yenişehir Belediyesi kadar eğitime destek olan başka bir belediye yok. Biz de bunun haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Okul öncesi eğitim kişinin hayatındaki tüm davranışlarını etkiliyor. Bu süreç içerisinde çocuklarımız ilköğretime hazırlanırken paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğreniyorlar. Yenişehir belediyesi bundan sonra da eğitim kurumlarına her alanda destek olmaya devam edecektir" dedi.
Daha sonra Yenişehir Belediyesi'nin, Gazi Mahallesi 1318 sokakta 899 metrekare arsa üzerinde yaptığı, bodrum kat, zemin kat, 1. kat ve teras kattan oluşan 6 derslikli Gazi Anaokulu, yapılan protokolle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi.
(KYM-Y)

13.02.2013 13:49:48 TSI

Editör: Wan Haber