T24'ün haberine göre, Adana'da mühimmat yüklü TIR'larla ilgili soruşturmayı yürüten savcıların Tarsus 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaptıkları savunmayı yayımlayan gazeteci Arzu Yıldız, 1 yıl 8 ay hapse ve annelik hakkından men cezasına mahkûm edildi.

Can Dündar: Habercilik suçundan ceza aldık

Görüntülerin Grihat.com.tr de de haber olarak yayımlanmasına ilişkin de Tahir Alperen'e 12 bin 600 TL para cezası verildi. Tahir Alperen için verilen para cezasına ertelenme getirildi.

MİT TIR'larıyla ilgili 4 savcı ve 2 hakim hakkında inceleme kararı
Arzu Yıldız avukatı aracılığıyla davanın bir önceki celsesinde, savcılarla ve dosya ile ilgili birçok itham ve iddia ortaya atıldığını, konunun kamuoyunun gündeminde olduğunu ve savunmalarına ilişkin Segbis görüntülerinin yayımlamasının gazetecilik faliyeti kapsamında değerlendirilmesini istedi.

“Kozmik oda” soruşturması

Yıldız'ın avukatı ise "Birçok soruşturma da yargılama görüntüleri Periscope üzerinden yayımlanıyor" dedi. AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki kararını sundu. Mahkeme davayı uzatmaya çalışıyorsunuz dedikten sonra 1 yıl 8 ay hapse mahkum etti.

Yıldız'ın YouTube hesabından yayımladığı savcıların savunmasına ilişkin görüntülere de Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engellendi.

Tarsus 5. Asliye Ceza Mahkemesi hapis cezasının yanı sıra 2 çocuk annesi olan Yıldız'ı annelik hakkından da men etti. 2 çocuğu üzerindeki velayet ve vesayet hakkını aldı.

Kararın temyiz edileceği öğrenildi.

Editör: Wan Haber