Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında imzalanan protokolle, Kayseri'deki gazetecilere 7 konuna eğitim verilecek.
Eğitim protokolünün imzalanması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Kalkınma Ajansı'nın hibe destek programından yararlanılarak verilmesi planlanan eğitim için proje hazırladıklarını, projenin, Kalkınma Ajansı'nın 2013 yılında hibe destek programına girdiğini bildirdi. Altınkaya, ''Hazırladığımız proje ile gazetecilere diksiyon, haber yazma teknikleri, fotoğraf çekimi, kamera çekimi, stres yönetimi, ekip ruhu ve takım çalışması konularında eğitim verilecek. 11 Şubat-22 Şubat 2013 tarihleri arasında verilecek eğitimlere, gazeteciler istedikleri bölümde katılabilecekler. Eğitimler, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti merkezinde verilecek'' dedi.
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu da, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nin hazırladığı projenin, 2013 yılı mali destek programına alındığını ifade ederek, ''Biz Gazeteciler Cemiyeti'ne küçük de olsa bir destek vererek bu eğitimi yapacağız. Kayseri'deki gazeteci arkadaşlarımızın eğitimi için ihale açtık ve bu eğitim verecek kurumlardan teklifler aldık. İhale süreci devam ediyor, yakında ihaleyi kazanan kurum belli olacak. Ondan sonra da eğitimler başlayacak. İlerleyen dönemlerde TRT 'den de eğitim konusunda destek almayı düşünüyoruz. Belki Kayseri'deki gazeteci arkadaşlarımızın, Ankara ve İstanbul'daki basın yayın kuruluşlarını ziyaretleri de söz konusu olabilir'' diye konuştu.
Palancıoğlu, 2013 yılı Mali Destek Programı'nda hibe desteklerinden yararlanmak için kendilerine 64 projenin sunulduğunu, bunlardan 36'sının kabul edildiğini, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nin projesinin de bunlardan birisi olduğunu kaydetti.
Bu arada, Kalkınma Ajansları'nın işsizlik rakamlarının düşmesinde önemli katkıları bulunduğunu belirten Palancıoğlu, ''Kalkınma Ajansları KOBİ'lere verdiği destekle istihdama direkt etki ediyor. Bizim KOBİ'lere sağladığımız mali desteklerle KOBİ'ler kendilerini geliştiriyor ve eleman istihdam ediyorlar. ORAN Kalkınma Ajansı'nın kapsadığı Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde KOBİ'lere sağladığımız destekler sayesinde bin kişi işe yerleştirildi'' dedi.
Konuşmaların ardından Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu, eğitim protokolünü imzaladı.
(ZB-Y)

04.02.2013 11:39:37 TSI

Editör: Wan Haber