Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onur Kurulu Asil Üyesi ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer, gazetecilerin yıpranma payının yeniden yürürlüğe girmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.
Başar yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulunda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde gazetecilere, milletvekillerine ve dışarıdan atanan bakanlara daha önce olduğu gibi fiili hizmet zammından (yıpranma payı) yararlanma haklarının iade edildiğini kaydetti.
2008 yılında 5510 Genel Sağlık Sigortası kanunu ile gazetecilerin yıpranma hakları kaldırıldığını hatırlatan Başer, Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak yıpranma payının kaldırıldığı günden beri bu hakkın yeniden verilmesi için mücadele ettiklerini belirterek, "Gazeteci meslektaşlarım, kamuoyunun haber edinme hakkını özgürce kullanabilmeleri için yeri geldiğinde canları pahasına bu kutsal görevi ifa etmekteler. Yanlıştan dönülerek tekrar uygulanmaya başlanılan bu düzenleme tüm camiamızı memnun etmiştir. Meclis'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in imzası ile sunulan önerge ile 1 yıllık çalışma karşılığında 90 günlük fiili hizmet zammı (yıpranma hakları) gazetecilere de iade edildi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün hemen akabinde meslektaşlarımıza verilen bu hakların daha da iyileştirilmesini de arzu ediyoruz" dedi.
(MÖZ-ZB-Y)

11.01.2013 13:43:50 TSI

Editör: Wan Haber