Çorum'un Kargı ilçesinde Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nin yeni kurulan kütüphanesi için Çorum'da görev yapan gazeteciler tarafından başlatılan kitap kampanyasında toplanan kitaplar teslim edildi.
Kargı Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nin yeni oluşturulan kütüphanesi için Çorum basını tarafından kitap kampanyası başlatıldı.
İlde görev yapan bir grup gazetecinin öncülüğünde başlatılan kampanya ile Çorum basınından toplanan 500 kitap okul öğretmenlerinden Hasibe Kahraman'a teslim edildi.
Kampanya hakkında bilgi veren İhlas Haber Ajansı Çorum muhabiri M. Muttalip Yalçın, "Kargı METEM'de yeni bir kütüphane oluşturulduğu ve kitap ihtiyacı olduğunu öğrendik. Okuldan gelen talep üzerine kampanyaya destek vermek istedik. Bununla ilgili gazeteci arkadaşlarımızla bir araya gelerek neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Biz kampanyada aracı olduk, basın mensubu arkadaşlarımız duyarsız kalmadı. Herkes elinden geldiğince çevresindeki arkadaşlarına da ulaşarak bu kampanyaya 500 kitapla destek verdik. Kitap kampanyasına meslektaşlarımızın gösterdiği ilgi mutlu etti. Halen kitap getiren arkadaşlarımız var. Kitap kampanyamız halen devam ediyor'' dedi.
Basının bu tip kampanyalara duyarsız kalmayacağı belirten Yalçın, "İşimiz haber yapmak ve olan bitenden kamuoyunu haberdar etmek ancak bu tür kampanyalarda olmanın da bir sorumluk olduğunu düşüyoruz'' diye konuştu.
Yalçın, kampanyaya destek veren Çorum Belediyesi Kültür Müdürü Mustafa Ercan, Sosyal İşler Müdürlüğü'nden Ali Alakoç, Kent Arşivi birimi sorumlusu İrfan Yiğit, Çorum Radyo Televizyonun'dan Kadir Söylemez, Halil İbrahim Söylemez, Hülya Söylemez, Mahmut Emin Söylemez, Haluk Söylemez, Zaman Gazetesi Temsilcisi Lütfi Özkan, Cihan Haber Ajansı muhabiri İdris Okur, Hakimiyet Gazetesi'nden Gülesin Ağbal, Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Özlem Sir Gavaz, Çorum Haber Gazetesi spor yönetmeni Hüseyin Aşkın, vatangazetesi.com'dan Sevtap Elmas, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Şefi Şenay Akcan, Kanal S televizyonundan Erkan Karaca, Çorum Gazetesi muhabirleri Mesut Biçer ve Yusuf İslam Kaya, Dost Haber Gazetesi'nden Okan Ateş, Çorum Haber Gazetesi'nden Ayşe Uncu, Kent Haber Gazetesi sahibi Birkan Demirci, hitittv.com'dan Merve Kayış, Tek Yıldız Gazetesi'nden Yasin Yücel, İhlas Haber Ajansı'ndan Ozan Acar ve Hitit Üniversitesi öğrencilerinden Merve Şavran'a teşekkür etti.
Kampanya'ya verilen destekten memnuniyetini dile getiren Öğretmen Hasibe Kahraman ise, "Çorum basını yardım isteğimize duyarsız kalmayarak destek verdi. Tüm basın mensuplarına okulumuz adına teşekkür ediyoruz'' dedi.
Kahraman, tasnifi yapılacak kitapların METEM ve köylerdeki okullara dağıtılacağını sözlerine ekledi.
(TOA-BÖ)

12.02.2013 15:39:55 TSI

Editör: Wan Haber