Çanakkale Aktif Gazeteciler Derneği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla anlamlı bir faaliyete imza attı. Gazeteciler, topladıkları mavi kapakları Görme Engelliler Derneği'ne teslim etti.
Dernek Başkanı Gökhan Kökçak ve yönetim kurulu üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla başlattıkları mavi kapak kampanyasında topladıkları kapakları Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi'ne teslim etti. Ziyarette konuşan Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Gökhan Kökçak, "Bizlerin de engelliler gibi alamadığımız bazı haklar var. Bu hakların alınması için çalışmalarımızı sürüyoruz. Zor şartlar altında bu meslekleri idame ettirmeye çalışan arkadaşlarımızın huzurlu ve rahat ortamlarda çalışmalarını sağlamak birinci hedefimizdir. 10 Ocak çerçevesinde de anlamlı bir faaliyete imza atmak istedik. Topladığımız kapakları sizlere teslim ediyoruz. Umarım ihtiyacı olan birine bir nebze de olsa katkımız olmuştur" dedi.
Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Batdal,"Bizlerde bu anlamlı destekten ötürü sizleri kutluyoruz. Bu mesleğin zorluklarını biz de işçin içine girince öğrenmiş olduk. Ben bütün gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutluyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplanan kapaklar teslim edildi. Dernek tarafından alınan sandalye ihtiyaç sahibine verilecek.
(GD-MŞ)

10.01.2013 15:18:19 TSI

Editör: Wan Haber