Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, gazetecilerin yıpranma paylarının yeniden yürürlüğe konulması gerektiğini kaydetti.
AGAD Başkanı İbrahim Aslan, yıpranma payının gazetecilerin hakkı olduğunu belirterek, kaldırılan yıpranma payının tekrardan verilmesi gerektiğini savundu. Aslan, şunları kaydetti:
"Gazetecilik mesleği zor olduğu kadar meşakkatli bir iştir. Bu mesleği icra eden arkadaşlarımız ailelerinden ve sevdiklerinden çoğu zaman günlerce uzakta kalmaktalar. Hatta basın mensupları ölümle burun buruna gelerek mesleklerini icra ediyorlar. Bu kadar zor bir mesleği canı gönülden yürüten basın mensupları ne yazık ki, ülkemizde gerekli iyileştirmelerden yararlanamıyorlar. AK Parti hükümeti döneminden önce basın mensuplarına yönelik uygulanan yıpranma payı ne yazık ki, sebepsiz yere ortadan kaldırıldı. Bu yanlış uygulamanın bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Çünkü basın mensupları kamu kurumlarında çalışan memurlar gibi masa başında çalışmamaktalar. Basın mensupları yazın sıcağın altında kışın ise dondurucu ve yağışlı havalarda dahi görevlerini yerine getiriyorlar. Hükümetin basın mensuplarının sosyal hakkı olan yıpranma payı noktasında iyileştirme yapmasını bekliyoruz."
Gazetecilerin 5 yıl olan yıpranma paylarının geri getirilmesinin yanında, gazeteler için hayati önem taşıyan 'resmi ilanlar' konusunu da değinen Aslan, resmi ilanların gazeteler için çok önemli olduğunu ifade etti.
(AHM-SO-Y)

09.01.2013 16:43:42 TSI

Editör: Wan Haber