Edirne Belediyesi yeni aldığı 3 adet itfaiye aracı ve 1 adet kanalizasyon açma aracını basına tanıttı. Tanıtımın ardından kentten görüntü ve fotoğraf almak isteyen basın mensupları itfaiye aracının merdivenine binerek 45 metre yükseğe çıktı. İtfaiye aracının merdiveni indirildiği sırada arızalandı ve sepet eğilince gazeteciler ölümle burun buruna geldi. Yaklaşık 20 dakika 25 metre yükseklikte ecel terleri döken gazeteciler bir başka itfaiye aracı ile kurtarıldı.
Edirne Belediyesinin 1.5 milyon TL harcayarak hizmete soktuğu 3 itfaiye aracı ve 1 adet kanalizasyon açma aracının tanıtımı güneşli bir havada şenlik içinde geçti. Tanıtımın ardından basın mensupları şehrin görüntüsünü yüksekten almak için itfaiye aracının sepetine binerek 45 metre yüksekliğe çıkarak görüntü ve fotoğraf çekti. Çekimin ardından aşağı inmek isteyen basın mensuplarının bulunduğu merdiven 25 metre kala arızalandı ve sepet yere doğru eğildi. Güçlükle sepetin kenarlarındaki demirlere tutunan İhlas Haber Ajansı Muhabiri İbrahim Arslan, Gündem gazetesi yazı işleri müdürü Yavuz Göktaş ve Edirne Haber Gazetesi eski sahibi Kerim Yurk yaklaşık 20 dakika ecel terleri döktü. Arızayı bir türlü gideremeyen itfaiye ekipleri merdiveni biraz daha aşağı indirdikten sonra başka bir itfaiye arcını merdivenin altına getirerek gazetecileri kurtardı. İtfaiye tarafından kurtarılan gazeteci Yavuz Göktaş'ın eşi Deniz Göktaş gülerek eşine sarıldı.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de tanıtımda yaptığı açıklamada, "Edirne Belediyesinin yeni aldığı itfaiye ve kanalizasyon açma aracını tanıtmak için toplanmış bulunuyoruz. Edirne bildiğiniz gibi gelişen bir şehrimiz ve yeni yüksek binalar yapılıyor. 15 katlı bir binada yangın çıksa buna müdahale edecek ekip gerekli olduğunu biliyoruz. Biz de belediye olarak itfaiye filomuza 3 tane araç aldık. Bu araçlardan bir tanesi 45 metre merdiveni olan büyük aracımız" dedi.
Başkan Sedefçi gazetecilerin mahsur kalmasından sonra yaptığı açıklamada ise "Bugün itfaiye araçlarımızın tanıtımından sonra basın mensuplarımız tepeden Edirne'nin fotoğrafını çekmeye çalışırken maalesef bir teknik aksaklık oldu. Arkadaşlarımız yanlışlıkla orada bir butona basmışlar, maalesef sepet kısmında eğilme oldu. Arkadaşlarımız orada heyecanlı dakikalar geçirdiler. İtfaiye araçları için kurban kesememiştik neredeyse basını kurban ediyorduk. Teknik arıza hemen giderildi. Araçlar yeni olduğu için arkadaşları eğitime göndereceğiz" şeklinde konuştu.
(ÖK-ÖK-Y)

12.02.2013 15:36:56 TSI

Editör: Wan Haber