Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla il merkezi ve ilçelerde görev yapan gazetecilerle ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantıya katılan basın mensupları, yeni kongre binasını gezdi.
Çanakkaleli gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan ÇTSO Başkan Yardımcıları Kemal Karakaş ve Erdal Akarsu, Oda'nın yeni projelerini de basın çalışanlarıyla paylaştı. Kahvaltılı toplantının ardından ÇTSO Başkan Yardımcıları Kemal Karakaş ve Erdal Akarsu ile Genel Sekreter Sema Sandal gazetecilere ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezini gezdirerek, bilgi verdi. ÇTSO Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş toplantıda yaptığı konuşmada, ÇTSO yönetimi olarak 4 yıllık bir dönemi geride bıraktıklarını, belirterek, "ÇTSO olarak bir düşünceyi, bir yapıyı değiştirme çabası içine girdik. Çanakkale'de proje üreten ve bunları hayata geçirip, takip eden Yönetim Kurulu olarak görev yaptık. Şimdi Şubat ayında seçimler var. Aday olacak arkadaşları şimdiden kutluyorum. Umuyorum, yeni yönetimde bu yönde çalışmaya devam edecektir" dedi.
İl merkezindeki ÇTSO İş Merkezi'ne Vakıflar Bankası'nın yeni kiracı olarak geldiğini ve Vakıflar Bankası ile İş Merkezi'ndeki ikinci banka şubesi olarak sözleşme imzaladıklarını anlatan Karakaş, Çanakkale'ye esnafın çıkarları doğrultusunda bir AVM kurulması için de somut adımlar attıklarını ifade etti. Karakaş, kent esnafının faaliyet göstereceği bir AVM konusunda önümüzdeki 5-10 gün içinde talep toplamaya başlayacaklarını ve AVM kurmayı düşündükleri yer ile ilgili olarak Belediye Başkanı ve yerin sahibi ile görüştükleri belirterek, "Tabii AVM için esnafın bunu istemesi gerekiyor. Bu da olursa, Çanakkale'de bir AVM kurmak için çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın müjdesini verdiği Hektor heykeli için arsa satın alınarak hediye edilmesi yönünde çalışmaları da sürdürdüklerini söyleyen Karakaş, "10 Şubat'ta seçimler var. Yoğun bir ay geçecek. Herkese hayırlı olsun" dedi.
ÇTSO Başkan Yardımcısı Erdal Akarsu da, seçim döneminin başladığını, NACE kodları ile ilgili yazının odaya geldiğini, buna göre komite sayısının 25'ten 21'e, Meclis üyesi sayısının da 60'tan 48'e indiğini belirtti.
(CA-GD-MŞ)

11.01.2013 15:38:46 TSI

Editör: Wan Haber