Marmara Belediyeler Birliği ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu"nda gazeteciler kentsel dönüşümü değerlendirdi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle ortaklaşa düzenlediği "Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu"na Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İhlas Haber Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven, gazeteciler Mehmet Ali Birand, İsmail Küçükkaya, Celal Pir, Ali Çağatay, Mahmut Övür, Abbas Güçlü gibi çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda konuşma yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, "Kentlerimizin sağlıklı ve güvenlik yaşam alanlarına dönüştürülebilmesi ülkemizin en öncelikli sorunları arasında yer almaktadır. Son 30 yıl içerisinde doğal afetlerdeki can kaybımızın 25 bine yaklaşması ve 1900'lü yıllardan itibaren ülkemizden meydana gelen depremlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı 200 binin üzerinde olduğu gerçeği bu konunu önemini göstermektedir. Bilimsel araştırmaların büyük doğa olayların özellikle tasarım ve planlama alanında yapılan hataların bıraktığı etkiler nedeniyle doğal afetlere dönüşümde önemli pay sahibi olduğunu göstermesi üretilen politikaların vakit kaybetmeden uygulama aşamasına taşınmasını karşımıza çıkarmaktadır" dedi.
Daha sonra toplantının ilk oturumuna geçilmesiyle birlikte gazeteciler kentsel dönüşümü değerlendirdi. Mehmet Ali Birand, Türkiye'yi bugüne belediyelerin getirdiğini savunarak, "Bu konuda ben hiç muhalefet falan tanımıyorum bu ölüm kalım meselesi. Burada Sayın Bakan vaktini ayırıyor biz ayırıyoruz üniversite vaktini ayırıyor ama belediyeler yeterince vakit ayırmıyor. Bugüne gelindiyse ama bundan belediyeler sorumlu. Bu ülkeyi bu kentleri bu hale getirdikse eğer derelere inşaatlar yapıldıysa sizlerden öncen gelmiş olan iyi niyetli dahi olsa belediyeler yüzünden biz rezil olduk. Siz yapmazsanız bu iş olmaz. Toplumu, bundan kurtulamazsın havasını biz yaratırız yeter ki siz verin bize. İstanbul'un kurtarsak yeter, çünkü Türkiye'nin yarısını kurtarmış olacağız" diye konuştu.
Konuşmasında bir takım eleştirilerde bulunan Abbas Güçlü ise "Kentsel dönüşüm gibi büyük bir reforma imza atılıyor. Keşke tüm konularda bu böyle olsa" diye konuştu.
(HÇ-ET-Y)

14.12.2012 15:19:42 TSI

Editör: Wan Haber