Güngören Belediyesi'nin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlediği kahvaltı, birçok basın mensubunu bir araya getirdi.
Güngören Belediyesi, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazeteciler için kahvaltı düzenledi. Cevizlik Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıya çeşitli ulusal gazete, televizyon ve ajanslardan temsilciler katıldı.
Güngören Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü İrfan Ersan, kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada, "Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, cenaze törenine katıldığı için gelemedi. Ama buradan bütün gazetecilerin Gazeteciler Günü'nü kutlamamı istedi" diye konuştu. Tüm gazetecilerin bu özel gününü kutlayan Ersan, "Sanırım kendi gününde çalışan tek meslek grubu, gazetecilerdir. Bütün gazetecilerin işi çok zor, Allah kolaylık versin" dedi.
Kahvaltıda söz alan haber sunucusu İlker Akkurt, cezaevinde gazeteci arkadaşlarının olduğunu, bunların en kısa zamanda işlerinin başına geçmesi için dua ettiklerini söyledi. Gazetecilerin sorunlarına çözüm önerileri sunulmasını isteyen Akkurt, "212 sözleşme konusunda, fiyat konusunda ciddi sıkıntılar var. Bunlara en kısa zamanda çözüm bulunulmalıdır. Eskinden gazeteci denildiğinde, toplum içerisinde saygın ve kabul gören bir meslek olarak görülürdü. Şimdiler de ise bunu çok fazla göremiyoruz. Bu sorunlara çözüm önerileri bulunursa mesleğin daha saygın olacağına ve kabul göreceğine inanıyorum" diye konuştu.
Gazetecilik mesleğinin çok keyifli olduğunu da belirten Akkurt, dünyaya bir daha gelse yine gazeteci olmak istediğini söyledi.
Erzincan Barış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Köse de, "Gerek kış şartlarında gerek yaz şartlarında görevini yapma adına gece gündüz çalışan gazetecilerin bu özel gününü kutluyorum" dedi.
(AR-ET-OK-Y)

10.01.2013 14:01:26 TSI

Editör: Wan Haber