Konya'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle görme engelliler ağızlarına kapatıp susarken, bazı basın mensupları gözlerini siyah bantla kapatıp, beyaz bastonlarla belediye otobüsüne binmeye çalıştı.
Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde ilginç bir eyleme imza attı. Kendi günlerinde bu yıl susmayı tercih eden görme engelliler, toplu ulaşım araçlarında yaşadıkları sıkıntıları gözleri kapalı otobüse binmeye çalışan gazetecilere anlattırdı. "Engelliler sussun, basın mensupları konuşsun, gözümü açamazsın ama yolumu aç" yazılı döviz ve pankartlarla Alaaddin otobüs durağında toplanan görme engelliler ilk olarak kendi ağızlarını kapatarak bir süreliğine sustu. Daha sonra dernek başkanı Veli Özağan, bazı basın mensuplarının gözlerini bağlayıp ellerine beyaz baston verdi. Gazeteciler de bu şekilde yönlerini bularak belediye otobüsüne binmeye çalıştı. Bu sırada bir basın mensubu otobüse binmeye çalışırken dengesini kaybederek düştü. Daha sonra yavaş bir şekilde otobüsten inen gazetecileri çevredeki vatandaşlar da şaşkın gözlerle takip etti.
Muhabirlerden Fatih Ersoy, bir basın mensubu olarak günlük hayatlarının çok kolay olduğunu söyleyerek, "Yalnız bugün görme engellilerin ve bedensel engellilerin günlük hayatlarının ne kadar zor olduğunu hep birlikte görmüş olduk" dedi.
Muhabir İbrahim Doğan ise, "Yalnızca 5 dakika gözlerimizi kapattık. Dış dünyayla ilişkimiz kesildi. Gerçekten gözlerim görmezken, değil yürümek ayakta durmakta bile zorlandım. Gözü olan kesinlikle gözünün kıymetini bilsin. Görme engellileri gözüm kapalıyken gayet iyi anlamış oldum" diye konuştu.
(SA-FM-ÖZ-Y)

03.12.2012 14:33:24 TSI

Editör: Wan Haber