Manisa Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimi ilk ziyaretlerini Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım'a gerçekleştirdi.
Ziyaret'e Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, cemiyet yöneticileri Ali Filizkan, Mehmed Hakkı Özbayır, Zerrin Ağar, Esra Kale katıldı. Manisa da adli ve kolluk kuvvetlerinin sorumluluk bölgesindeki olaylarda basının haber alma konusunda yaşadığı sorunları masaya yatırıldığı ziyarette konuşan Aytaç, sorunun aşılması konusunda cemiyet olarak ön ayak olacaklarını vurguladı. Manisa'daki çalışan gazetecilerin sorumluluk çerçevesince olaylara bakış açılımlarını dile getiren Aytaç, gerek haberi yapanların, gerekse olaylarda adı geçenlerin ve gazetelerin zarar görmemesi noktasında haberlerin yayınlanması için basında çalışanların bilgilendirilmesi yönünde Cumhuriyet Başsavcılığının öncülüğünde bir toplantı yapılmasını istedi.
Sorunu karşılıklı çözeceklerini belirten, Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım ise, "Bu konuda biz de doğruların bilinmesini istiyoruz. Konu ile ilgili gazetelerin sorumlu müdürleri, yerel ve ulusal gazetelerin temsilcileri ve muhabirleri ile birlikte önümüzdeki günlerde cemiyetin öncülüğünde bir toplantı yaparak. Özellikle haber alma konularına açıklık getireceğiz. Yeni yasaları basındaki çalışan arkadaşlarımızla birlikte değerlendirilerek hiç kimsenin zarar görmemesi noktasında çalışan gazeteci arkadaşlarımızı aydınlatılmasında yarar var." dedi.
İl Emniyet Müdürü Yunus Çetini de ziyaret eden Manisa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, asayiş konularında yaşanan haber alma sıkıntısını burada da dile getirdi. Çetin, "Cumhuriyet Başsavcılığımızla bu konunun toplantı yapılarak her iki kesiminde haber alma ile ilgili aydınlatılmasının gerek adli, gerekse kolluk kuvvetleri ve basın mensupları yönünde fayda sağlayacaktır." şeklinde konuştu.
(AY

11.02.2013 17:36:15 TSI

Editör: Wan Haber