Kaynak: Bölge Gazetesi

Van’da basın sektöründeki gazeteciler arasında gerçekleşen dostluk futbol maçı büyük çekişmeye sahne oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Bostaniçi Spor Tesisleri’nde saat 20:30’da başlayan karşılaşma yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Basınspor Gençler Takımı; Erhan Ergin, Arif Karakaş, Önder Altınal, Yunus Aykaç, İlhan Siyahtaş, İshak Kara, Burhan Ergin, Erol Cansever, Rıdvan Can, Cengiz Siyahtaş, Hacı Yılmaz ve Uğur Tunçdemir ile sahaya çıkarken, Basınspor Olgunlar Takımı ise sahaya; Erol Çakıl, Serkan Aslan, Fatih Sevinç, Orhan Olgun, Burhan İnan, Harun Gören, Zeki Yiğit, Özkan Altunkaynak, Fatih Yılmaz, Ercan Kısacık, Ö.Aytaç Aykaç ve Bişar Ulutaş ile çıktı.

Karşılaşmaya Olgunlar Takımı hızlı başladı. Rakibine oranla ilk yarıda daha iyi bir oyun ortaya koyan Olgunlar Takımı ilk yarıyı 5-3 önde kapattı.

3-820.jpg

İkinci yarıda ise yorgunluğun etkisiyle oyunun hakimiyetini Gençler Takımına kaptıran Olgunlar Takımı, kalesinde gördüğü gollerle farkın kapanmasına engel olamadı.

İki takımın karşılıklı 9’ar golü ile maç 9-9 berabere tamamlandı.

Karşılaşmanın bitiminde kısa bir açıklama yapan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Olgunlar Takımı kaptanı Fatih Sevinç, gazeteciler arasındaki kaynaşmanın artırılması amacıyla düzenlenen dostluk maçının, dostça tamamlandığını, iki takımın da centilmence oynadığını ifade ederken, VİMED Başkanı İlhan Siyahtaş ise ildeki basın mensuplarının bu tür etkinliklerle bir araya gelip kaynaşması gerektiğini vurguladı.

Editör: Wan Haber