Ceyhan Belediyesi'nin kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği imza gününe katılan gazeteci-yazar Uğur Dündar, 50 yıla yaklaşan gazetecilik hayatında günah çıkarmaya neden olacak bir ahlaksızlığın içinde bulunmadığını söyledi.
Dündar, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ile birlikte Azerbaycan Kardeşlik Parkı'nda açılan stantta "İyi Uykular Sayın Seyirciler" isimli kitabını imzaladı.
Devlet Bahçeli Tesisleri'nde düzenlenen "Günümüz Türkiyesi'nde Basın Özgürlüğü" konulu konferans öncesi açıklama yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kendilerini kırmayıp Ceyhan'a gelen Uğur Dündar ve Atilla Sertel ile salonu dolduran misafirlere teşekkür etti. Sözlü, resmi bayram ve kurtuluş günlerinin Cumhuriyet'in benimsenmesi açısından son derece önemli yapı taşları olduğuna dikkat çekerek, "Son dönemlerde 29 Ekim'den 19 Mayıs'a kadar milli günlerimizin ortadan kaldırılmasına yönelik bir tavır takınılmış ve bu tavır maalesef kurtuluş günlerimize de sirayet etmiştir. Ancak biz Cumhuriyet'imize şükrediyoruz, Cumhuriyet'imin kurucusu büyük Atatürk'ü ve onun silah arkadaşlarını hep minnetle anacağız. Onun mirasını sonsuza kadar yaşatacağız" dedi.
Atatürk'ün laik-anti laik çekişmesine kurban edilemeyecek kadar büyük bir devlet adamı olduğunu söyleyen Sözlü, "Onun kurduğu Cumhuriyet'te bugün 80 binden fazla cami ve hepsinde de yüksek seviyede eğitimli din görevlileri bulunuyor. Bugün her ilimizde üniversiteler mevcut. Onun kurduğu Cumhuriyet sayesinde Türkiye'de bir tornacının oğlu cumhurbaşkanı, bir gemici işçisinin oğlu başbakan ve benim gibi bir Yörük çocuğu da belediye başkanı olabiliyor. Bu nimetleri Atatürk'e ve Cumhuriyet'imize borçluyuz. Bu yüzden Cumhuriyet'imizin değerlerini, kıymetini bilmeli ve koruma noktasında da zerre kadar tereddüt etmemeliyiz" şeklinde konuştu.
Gördüğü ilgi karşısında büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Uğur Dündar ise "Doğrusu böylesine bir ilgi beklemiyordum. Şimdiye kadar hiç bu kadar büyük bir kalabalık karşısında konferans verdiğimi hatırlamıyorum. Ceyhan'da gördüğüm ilgi beni çok mutlu etti. Sayın Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün şahsında tüm Ceyhan ve Adana halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.
Meslek hayatında hiçbir patron veya meslek dışı güçten emir ve talimat almadığını, evrensel meslek ilkeleri dışındaki hiçbir gücün önünde eğilip bükülmediğini ifade eden Dündar, toplumun bilgi edinme ve gerçekleri öğrenme hakkına hizmet ettiğini, 50 yıla yaklaşan gazetecilik hayatında günah çıkarmaya neden olacak bir ahlaksızlığın içinde bulunmadığını söyledi.
"Güç odaklarının bir yerlerde örtbas etmeye çalıştıkları şey haber, gerisi reklamdır" diyen Dündar, "Bu ifadeyi bizim gibi gelişmekte olan ve demokrasisi kesintiye uğramış ülkelerde söylemek kolay ama ödün vermeden uygulamak çok zordur. Evrensel meslek ilkelerine sıkı sıkıya sarılmanın bedeli, bizler gibi soruşturmacı gazetecilik yapma sevdasında olan gazeteciler için çok daha ağırdır. Öyle ki bunun bedelini bazen hayatınızla ödersiniz" dedi.
Konferans sonunda Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından Uğur Dündar ve Atilla Sertel'e günün anısına plaket ve yöresel kilim armağan edildi.
(MSÇ-GS-Y)

15.01.2013 14:01:47 TSI

Editör: Wan Haber