Gazeteci Ekrem Balıbek'in anıldığı panelde konuşan Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Atilla Gökçe, sosyal medyadan yakındı. Spor Yazarı Gökçe, "Twiter'de dedikodular öyle boyutlarda ki insanlığı Sneijder'i karşılamaya gönderiyorlar" dedi.
Balıkesir'de 2 yıl önce rahmetli olan Gazeteci Yazar Ekrem Balıbek, düzenlenen panel ile anıldı. Paneli merhum Ekrem Balıbek'in arkadaşı Gazeteci Önder Balıkçı yönetirken, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Atilla Gökçe ve Avrupa Fair Play Birliği 2. Başkanı Erdoğan Arıpınar konuşmacı olarak katıldı.
Duayen Gazeteci Ekrem Balıbek'in oğlu Esen Balıbek'in açılış konuşmasında, usta gazeteci Ekrem Balıbek'in ömrünü Balıkesir'e ve sahibi olduğu gazeteye adadığını söyledi. Panelde konuşan Erdoğan Arıpınar, kendisinin de Balıkesir Lisesi mezunu olduğunu söyledi. 1950'li yıllarda Balıkesir'de sadece 3 gazetenin çıktığını söyleyen Arıpınar, "Benim ilk büyük haberimi geçtiğim olay. İsmet İnönü'nün istasyon meydanında yaptığı toplantıdır. O günlerdeki gazetecilik ile bugünkü gazetecilik oldukça farkı tabi ki. Bugün gazetelerin sahiperi gazeteciler değil. Birçoğu iş adamı ve olaylara iş adamı gözü ile bakıyorlar" dedi.
Basının kendi kendisini toplaması gerektiğini söyleyen Arıpınar, cemiyetlerin de yapabileceği çok şeyi olmadığını ve zamanla taraf olabildiklerini belirtti. Dünyaca ünlü Newsweek Dergisi'nin artık basılmadığını ve internetten yayın yaptığını ifade eden Erdoğan Arıpınar, gazetelerin internet konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2 yıldan bu yana Balıkesir'de Basın İlan Kurumu şubesi olduğunu ve kendisinin Balıkesir'i çok sevdiğini söyledi. Genel Müdür Atalay, "Anadolu'da gazeteciler yetiştirelim, sahip çıkalım. Anadolu'dan bugün burada panele katılan isimler gibi yeni yıldızlar yetişmeli. Balıkesir denilince aklımıza Atatürk'ün hutbesi geliyor, Kurtuluş Savaşı geliyor. Balıkesir, nüfusa oranla en çok şehit verilen illerimizin başında yer alıyor. Türkiye, sadece İstanbul'dan Ankara'dan ibaret değil. Nasıl Atatürk Anadolu'ya açılmışsa, nasıl Mehmet Akif Anadolu'ya açılmışsa ve Türkiye ondan sonra kalkınmaya başlamışsa, fotoğrafların en güzel karelerini çeken gazeteciler, şairler, yazarlar Anadolu'ya şaha kaldıracaklardır" dedi.

USTA KALEMDEN ERTEM ŞENER'E GÖNDERME
Panelde konuşan Spor Yazarı Atilla Gökçe, merhum Gazeteci Yazar Ekrem Balıbek ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin bir sempozyumunda beraber olduklarını söyledi. Yazar Atilla Gökçe, merhum Balıbek'i uygarca tartıştığı son kişi olarak andı. Atilla Gökçe, "Ekrem Bey ile yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapan arkadaşların ne kadar dikkatli olması üzerine tartışmıştık, yani görüş alışverişinde bulunduk. Ekrem Bey, uygarca tartışabildiğim son kişiydi. Zira, biz kameralar kapandığında sarı kartlı, kırmızı kartlı konuşmalar yapabiliyoruz. Bugün kendisi yaşasaydı, siz haklıymışsınız deyip elini öperdim" şeklinde konuştu.
'Merak yoksa haber yoktur, haber yoksa gazete yoktur' sözlerini söyleyen Atilla Gökçe, ünlü Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin Altay forması giydiği yıllarda yazdığı bir haber ile göreve başladığını söyledi. Sosyal medyaya da değinen Atilla Gökçe, sunduğu programda Galatasaraylı taraftara 'Sniejder Uçakta' diyerek müjde veren Ertem Şener'e gönderme yaptı. Spor Yazarı Gökçe, "İnsanlığın en büyük icadı tekerlek değil, yazıdır. Bugün twiter, facebook, instagram, youtube var. Twiter'de dedikodular öyle boyutlarda ki insanlığı Sneijder'i karşılamaya gönderiyorlar" dedi.
(BD-

17.01.2013 18:02:33 TSI

Editör: Wan Haber