1996 yılında gözaltındayken hayatını kaybeden Gazeteci Metin Göktepe mezarı başında anıldı. Yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen anma töreninde duygusal anlar yaşandı.
Metin Göktepe'nin ölümünün 17. yıldönümü nedeniyle Esenler Atışalanı Kemer Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Anma törenine Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe, kızkardeşi Meryem Göktepe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Gazeteci Ahmet Şık ve Göktepe'nin öldürülmeden önce çalıştığı Evrensel Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ile gazete çalışanları katıldı. Yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen anma töreninde Göktepe'nin mezarı karanfillerle süslendi. Törende duygusal anlar yaşayan anne Fadime Göktepe, "Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Benim için Metin ölmedi. Katılan çocuklara, emekçi kadınlara hepsine teşekkür ederim, hep benim için birer Metin. Metin'în burada sağ olduğunu görüyorum sizlerle. Metin ölmedi" dedi.
Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ise, "Metin Göktepe 1996 günü Ümraniye Cezaevi'nde öldürülen iki tutuklunun cenazesini takip ederken gözaltına alındı. Halkı bilgilendirmek isterken gözaltına alındı ve gözaltındayken katledildi. O dönemi bilenler hatırlayacaktır dönemin yöneticileri Göktepe'nin gözaltına alındığını bile inkar etmişti. Ancak güçlü bir mücadele verdik. Metin'in dostları ve pek çok kurum Metin Göktepe olayını aydınlatmak için çaba harcadı. Metin Göktepe olayı sahiplenilmesi gösteriyor ki aslında bu tür olayların faili meçhul kalmayacağını, cezalandırılacağını göstermiştir. Metin Göltepe davası bu bakımdan kazanılmış bir davadır. Ancak bu konudaki mücadelemiz halen devam etmektedir. Bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da herkesin insan hakları davalarına sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, "Belki Fadime ananın 1996'da bir oğlu öldü ama bugün 'oğlum' diyebileceği binlerce Metin'i var. Bütün insan hakları davalarına sahip çıkarak Türkiye'de bir ilerlemeyi sağlamamız mümkün. Onun için ben bugün buradayım ve bundan sonra da burada olmaya devam edeceğim" diye konuştu.
Törende konuşmaların ardından "İnadına hepimiz birer Metin'iz" sloganları atıldı.
(MA-ÇK-Y)

08.01.2013 12:28:01 TSI

Editör: Wan Haber