Van’da ilk defa aktif gazetecilik yaparken milletvekili aday adaylığına müracaat eden Tutku Radyo Haber Müdürü Salih Geçken; “Van tarihinde ilk defa aktif bir yerel gazeteci aday oluyor. Bunun öncülüğünü değil benden sonra gelebilecek arkadaşlarıma az da olsa bir cesaret verebildiysem ben bu işte başarılı olmuşum demektir” dedi.


“ZOR BİR MESLEK YAPIYORUZ”
Geçken, “Bazı meslekler vardır üstlenilen sorumluluğu ağır yaptıklarıfaaliyetlerin çarpan etkisi oldukça güçlüdür. Çarpan etkisi güçlü ve farklılıkları olan bu mesleklerden biri de gazeteciliktir. Her meslekte olduğu gibi bizde de bazı olumsuzluklar yaşanıyor elbette. Her şeye rağmen gazetecilerolarak toplumun gidişatını belirleme ve olumsuzlukları dile getirmede önemli misyon yüklenmekteyiz. Gerçekten yerelde gazetecilik yapmak çok zordur. Hele hele kendinize inandırdığınız ve inandığınız değerleri açıkça yazdığınızda ve dile getirdiğinizde bazı mecralar maalesef bunu kabul etmemekte diretiyor. Tehdit edildiğiniz dönemler de yaşıyorsunuz. Bu zorlukları dönem dönem bende yaşadım. İnandığımız değerleri dile getirirken yada yazıya dökerken bir çok zaman ruhumuz darp edilse de, üstlendiğimiz sorumluluğa engel olunmak için cesaretimizin etrafına örülen korku duvarlarını yıkarak hakkı dile getirmeye çalıştık. Bütün zorluklara rağmen, korku duvarlarına esir olmadan özgürleşmenin verdiği huzurla Ak Parti ile örtüşen değerlerimiz için mücadele ettim. Bundan sonrada örtüşen bütün değerlerimiz için mücadele etmeye devam edeceğim” dedi.


“ONURLU BİR TARİHE DESTEK İÇİN BENDE VARIM”
İnandığı değerleri bu güne kadar gazeteci kimliği ile yaşamaya ve doğruları aktarmaya çalıştığını ifade eden Geçken, “Bu sorumluluğa birde siyasi kimlik eklendi. AK Parti’yi tercih ederken elbette ki haklı bir çok sebebim vardı. Bunları anlatmakla bitirebilmek çok zor. Bu partinin lideri olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yeni Türkiye’ beni en çok heyecanlandıran bir söylemdi. Her yenini birde tarihe iz düşümü olur. Yani yeniden yazılan bir tarihte oluşur. Yeniden yazılan onurlu tarih diyebiliriz. Dünya mazlumlarının umutla baktığı ve kurtarıcı olarak gördüğü bir liderin, kimilerince ikinci Cumhuriyet kimilerince Neo-Osmanlı dedikleri ama benim kendi tabirimle onurlu bir hayatın onurlu bir tarihe dönüşeceği ve tarihin belleklerinde onurlu bir iz bırakacağı bir harekete ben de Van’dan katkı sunmak için AK Parti’yi tercih ettim. Yeni Türkiye ile yeniden yazılan ‘Onurlu Tarih’ yaşanıyor. Bu onurlu tarihin içinde bütün ırklar, meşrepler, mezhepler ve değerler var. Bu onurlu tarihin bir tarafında neden olmayalım. Torunlarımız, benim dedem de ‘Onurlu Tarih’ yaşanırken ve zamana izdüşerken gagasında su taşıyan serçe misali çalıştı deme gururunu yaşama hakkı yok mu? vardı. Bende bu onurlu tarihin yazımında kahramanlık yaratan bu kadronun içinde yer almak için buradayım. Bu onurlu tarihin bir yerlerinde küçükte olsa destek olabileceğimi düşünüyorum” dedi.


“ARKADAŞLARIMA CESARET VEREBİLDİYSEM BAŞARILI OLDUM DEMEKTİR“
Geçken, “Danışılan, görüşlerine müracaat edilen, analizleri dikkatle okunan bir mesleğe mensubuz. Toplumun bütün katmanlarıyla iç içe olmamız ve sorunlara hakım olmamız toplumumuz için avantajdır. Bu bilginin faydaya dönüşeceğine inanıyorum. Van tarihinde ilk defa aktif bir yerel gazeteci aday oluyor. Bunun öncülüğünü değil benden sonraki gelebilecek arkadaşlarıma az da olsa bir cesaret verdiysem ben bu işte başarılı olmuşum demektir” dedi.

Editör: Wan Haber