Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazeteci Didem Tuncay'ı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, Didem'in sağ gözündeki bazı fonksiyonlarının geri gelebilmesinin söz konusu olduğunu söyledi.
Davutoğlu, ABD Büyükelçiliği'ne gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan Gazeteci Didem Tuncay'ı tedavi gördüğü Numune Hastanesi'nde ziyaret etti. Bakan Ahmet Davutoğlu'na ziyaret sırasında eşi Dr. Sare Davutoğlu da eşlik ederken, Davutoğlu ise ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Bakan Davutoğlu, olayın olduğu andan itibaren gerek hastane ve gerekse Didem'in ailesiyle temas halinde olduklarını söyleyerek, "Didem hepimizin takdir ettiği, diplomasi camiası olarak da ailemizden bir fert olarak gördüğümüz gerçekten çok saygın bir gazeteci arkadaşımızdı" dedi. Didem Tuncay'ın gazeteciliğinden övgüyle söz eden Bakan Ahmet Davutoğlu, Didem'in hastaneye gelmesinden itibaren kendisine yapılan müdahalelerin yerinde müdahaleler olduğunu söyledi.
Cuma günü yapılan son ameliyattan sonra olumlu yönde çok ciddi gelişmeler olduğunu söyleyen Davutoğlu, "İnşallah olumlu yönde çok ciddi gelişmeler var. Gerek estetik olarak, gerek fonksiyonel olarak Didem'in sağ gözünde inşallah ciddi iyileşmeler söz konusu. Fonksiyonların geriye dönmesi de mevcut. Dolayısıyla bu güzel haberi almış olmaktan ve ailesiyle paylaşmış olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. Davutoğlu Didem'in doktorlarının yaptıkları açıklamalarla kendilerini umutlandırdıklarını söyledi.
"BAZI FONKSİYONLARIN GERİ GELEBİLME İHTİMALİ SÖZ KONUSU"
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin "Didem'le görüştünüz mü?" sorusu üzerine, "Görüştüm, her zamanki gibi vakurdu, zarifti. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. O da teşekkür etti, ilgi dolayısıyla. Ama beni mutlu eden, hayata olan bağlılığı ve kendinden emin tavrı. Psikolojik olarak o ilk anın şokunu tamamiyle atlattığı her haliyle belli" diye konuştu. Davutoğlu, Didem'i hem bedenen hem de ruh hali itibariyle sağlıklı gördüğünü söyleyerek, Didem'in sağ gözüyle ilgili son durum hakkında şunları söyledi:
"Bize verdikleri bilgilere göre, bir kere estetik bakımdan inşallah bir kayıp olmayacağı ama fonksiyon açısından da bazı fonksiyonların geri gelebilme ihtimali söz konusu bu son ameliyatttan sonra. Bu belirtiler ilk belirtiler. Ama bu ilk fonksiyonlar, gelişmeler daha sonraki olumlu gelişmelerin de habercisi olarak telakki ediliyor. O bakımdan ümit besliyoruz."
"HERŞEY ARZU ETTİĞİMİZ GİBİ DEVAM EDERSE HAFTASONUNA DOĞRU TABURCU OLMASINI KONUŞABİLİRİZ"
Didem Tuncay'ın doktoru Prof. Dr. Nurullah Zengin ise, Didem'in ne zaman taburcu olacağına ilişkin bir soru üzerine, "Herşey arzu ettiğimiz gibi devam ederse önümüzdeki hafta içerisinde tahmin ediyoruz ki haftasonuna doğru taburcu olmasını da konuşabileceğiz" cevabını verdi.
Prof. Dr. Nurullah Zengin, ilk andan itibaren Didem'in sağ gözünün şekil bütünlüğünün sağlanmasına gayret ettiklerini hatırlatarak, "Ama Cuma günkü ameliyatın da başarısı gerçekten bazı fonksiyonların sağ göz için geri gelebileceği yönünde bizleri ümitlendirdi. İnşallah önümüzdeki günlerde yapacağımız muayeneler, kontrollerle ilgili bu bilgiyi inşallah sizlerle de paylaşabileceğiz. Ama bugün için sağ gözde bazı fonksiyonların geri gelebileceğini söyleyebiliyoruz. Olumlu gelişme bu" şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Zengin, "Didem tekrar görme yetisini kazanabilir mi?" sorusu üzerine ise, "Bugün itibariyle yapmış olduğumuz muayenede ışık hissinin varlığı ve el hareketlerinin fark edilebilmesi bizi bazı fonksiyonların geri gelebileceği yönünde ümitlendirdi. Bu bilgiyi sizle paylaşıyoruz. İnşallah hep beraber bu olumlu gelişmeleri müşahade edeceğiz ve sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.
HASTANEDEN YAZILI AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Prof. Dr. Nurullah Zengin'in açıklamalarının ardından ise Didem Tuncay'ın son durumu ile ilgili olarak hastane yönetimi tarafından hazırlanan yazılı açıklama basın mensuplarına dağıtıldı. Açıklamada ise 8 Şubat'ta Didem Tuncay'ın sağ gözünün şekil bütünlüğünü korumaya yönelik bir operasyon gerçekleştirildiğini ve operasyonda arzu edilen bütün cerrahi hedeflere ulaşıldığı belirtildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"Operasyon sonrası yapılan kontrollerde hastamızın sağ gözünün şekil bütünlüğünün korunmasının ötesinde olumlu gelişmeler tespit edilmiştir. Son kontrollerde sağ gözde ışık hissinin varlığını ve el hareketlerinin fark edilebilmesini fonksiyonel açıdan da olumlu gelişmelerin bir işareti olarak kabul etmekteyiz. Hastamızın göz ve diğer bulgularına yönelik takibi ve tedavisi devam etmektedir."
(AT-ÖK-Y)

10.02.2013 18:09:39 TSI

Editör: Wan Haber