Altınokta Körler Derneği Manisa Şubesi, kendi imkanlarıyla dernek çalışmalarına katkı sağlanması amacıyla Gazete Altınokta'yı çıkaradı.
Türkiye'de tek olan, ilk etapta 2 bin adet basılan Gazete Altınokta'da engellilerle ilgili her türlü haber yer alacak. Bugüne kadar engellilerin hep ihmal edildiğini belirten Altınokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Zengin, sorunlarının hep görmezden gelinen bir kitle olduğunu söyleyerek, bundan dolayı engellilerin toplumun en alt kesimleri arasında yer aldığını kaydetti. Engellilerin en yoksul kesim olduğunu ifade eden Arif Zengin, "Eğitimsizlik ise sadece yüzde ikisi eğitim olanaklarından yararlanabilmiş, geri kalan yüzde 98'i okuryazar bile değildir. İşsizlik ise sadece yüzde 3'ü iş bulabilmiş, geri kalan yüzde 97'si ailesinin ya da çevresinin yardımına muhtaç durumda bırakılmıştır. Engellilerin yaşadıkları bu gibi sorunları çözebilmek, onları toplumun diğer bireyleri gibi eşit hak ve imkanlardan yararlandırarak kendi ayakları üzerlerinde durabilen yurttaşlar haline gelebilmelerini istiyorsak toplumsal seferberlik başlatarak engelli algısını ve duyarlılığını artırmamız gerekiyor" dedi.
Ayda bir kere basılan gazetenin 5 TL'ye satılacağını ve gelirinin dernek faaliyetleri için kullanılacağını vurgulayan Arif Zengin, "Gazetemizde engelli köşe yazarları makaleler yazmakta, işsiz engelliler pazarlama ve diğer departmanlarda işe alınarak geçimlerini sağlamaktadırlar. Bu gazeteyi büyütebilmemiz, daha çok engelliye iş verebilmemiz, engellilerin sorunlarını daha fazla kişiye duyurabilmemiz için halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Halkımızdan beklentimiz 5 TL verip bu gazeteyi satın alması, gazetemizi herkese anlatması, tavsiye etmesi, velhasıl gönüllü olarak bizimle beraber gazetemizin büyümesi için çalışmasıdır. Unutmayalım ki bu gazete ne kadar kişiye ulaşırsa engelli sorunlarına olan duyarlılık o kadar artar, bu gazete ne kadar satılırsa engellilerin ve derneğimizin gelirleri o kadar artar ve maddi sıkıntıları azalır. Tüm bu nedenlerle gazetemizde gönüllü olarak çalışacak, engelli dostu halkımızı göreve davet ediyoruz" diye konuştu.
(YB-ERG-Y)

15.01.2013 17:15:54 TSI

Editör: Wan Haber