GAZDAŞ, doğal gaz dağıtım faaliyetlerini yürüttüğü Edirne'deki vatandaşlara, doğal gazın güvenli kullanımıyla ilgili hatırlatmada bulundu. Doğal gaz dağıtımını uluslararası güvenlik standartlarına uygun şekilde gerçekleştirdiklerini belirten GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, güvenli kullanım konusunda vatandaşlardan da gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.
GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, yaptığı açıklamada, son günlerde farklı şehirlerde ihmal, usulsüz doğal gaz kullanımı ve düzgün baca kontrolünün yaptırılmamasından kaynaklanan üzücü kazalar yaşandığına dikkat çekti. Akaslan, bu gibi durumlarla Edirne'de de karşılaşılmaması için vatandaşlara dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verdi. Akaslan, "GAZDAŞ olarak, doğal gazı vatandaşlarımıza güvenli şekilde ulaştırabilmek için tüm güvenlik standartlarını titizlikle uyguluyoruz. Ancak, bu konuda vatandaşlarımıza da büyük sorumluluk düşüyor. Doğal gaz hava ile birleşerek yandığı için, ortamda yeterli miktarda hava olması gerekiyor. Bu nedenle ortama oksijen sağlayan menfezler, her ne sebeple olursa olsun iptal edilmemeli veya işlevsiz hale getirilmemelidir. Yetersiz hava nedeniyle gerçekleşen eksik yanma, karbonmonoksit gazının oluşumuna yol açmaktadır. Karbonmonoksit de, tam yanmış gazlardan ağır olduğu için bacadan kolaylıkla atılamamaktadır. Bacada biriken ve zaman zaman bacadaki sorunlar nedeniyle yaşam alanına sızabilen karbonmonoksit gazı da, zehirleyici olduğu için insan hayatını tehdit edebilmektedir.Bu tehdidin önlenmesi için baca sisteminin sızdırmaz olmasına dikkat edilmeli ve çekiş gücünün korunması için yıllık düzenli kontroller ve bakımlar ihmal edilmemeli" dedi.
Bu hassasiyetin kullanılan diğer tüm cihazlar için de gösterilmesi gerektiğini ifade eden Akaslan, "Vatandaşlarımız şofben, kombi, soba gibi bacalı cihazların kullanım prosedürlerine mutlaka uymalı. Cihazların periyodik bakımını ve temizliğini yaptırmalı. Bu cihazların ortak bacaya değil, müstakil bacaya bağlanması da büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

10.01.2013 11:35:26 TSI

Editör: Wan Haber