Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi ve Araştırma, Hikmet, İlim (AHİ) Topluluğu işbirliği çerçevesinde, "Suriye'deki Gelişmeler ve Türkiye" konulu panel düzenlendi.
Panele; Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ökkeş Demir, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.
GAÜN Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen panele; GAÜN İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Salkini ve Halep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Salkini konuşmacı olarak katıldı.
Panelin açılışında konuşan GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, "Müslüman, bulunduğu yerde dünyadaki gelişmelere kayıtsız kalamaz. Çünkü Müslüman dünya gündemini belirlemekle görevlidir. Bu gündemi belirlemek için de dünyayla ilgilenmemiz, dünya gündemini takip etmemiz gerekiyor. Suriye bizim komşumuz yanı başımızda. Gaziantep, Kilis için çok daha anlamlı bir ülke" dedi.
GAÜN İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Erdoğan, Suriye'de yapılan cihadın gerçek bir cihat olduğunu, fikri, ilmi, maddi olarak bunların hepimizin sorumluluğunda olduğunu ifade etti.
"Suriye'deki problemin aslı hükümet ya da muhalefet problemi değildir" diyen GAÜN İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Salkini, "Bu toplumun kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla topluca katledilmesinin problemidir. Gözümün önünde öldürülen öğrencilerimi görünce benim görevimin vatanımı savunmak olduğunu gördüm" ifadesinde bulundu.
Dünyadaki her hayrın beşeri dinler kaynaklı olduğunu, bunlar tahrip edildiği zaman bu hayrın kötülüğe dönüştüğünü belirten Halep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Salkini, "Üniversitede öğrenciyken devletler hukukunu işliyorduk. O zaman hocamız bize söylemişti. İlk defa devletler hukuku Almanya'da öğretilmeye başlanmıştır" diye konuştu.
(MAD-MEF-Y)

06.12.2012 16:54:10 TSI

Editör: Wan Haber