Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi'nde "Göksel BAKTAGİR & Komşu" tarafından muhteşem bir konser düzenlendi.
Konsere; GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı ve çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı. Komşu Müziğin, 2009 yılında Hollanda'da Tülin Karataş ve Oğan Doruk Şadan tarafından kurulduğunu belirten Sanatçı Tülin Karataş, "Farklı bir ülkede yabancı olmanın getirdiği bir fikirle aynı dili konuşmayan, aynı kültürü paylaşmayan birçok müzisyen bir araya gelsin ve müziği paylaşsın istedik. Bu nedenle dünya müziği yaptık. Dünya müziğine modern enstrümanlarda katılınca etnik müzikleri batı enstrümanlarıyla birlikte birleştirdik. Müziğimizin bu evrenselliğinden yola çıkarak ismini komşu koyduk. Her müziğe, her kültüre size gelelim müziğimizle komşu olalım dedik. Hollanda'da bir caz festivaline çıkacaktık. Türkiye'den bir konuk sanatçı getirmemizi istediler. Bizde hemen Göksel Baktagir dedik. Önce şaşırdılar siz batı müziği yapıyorsunuz dediler. Bizde kanun öyle bir enstrüman ki istediğiniz her enstrümanla birleştirebilirsiniz ve ortaya inanılmaz bir şey çıkar dedik. Bu işin üstadı Türkiye'deki en büyük ismi Göksel Baktagir'den başkası bu projeyi renklendiremez diye düşündük. Sevgili hocamızda bizi kırmadı ve konserlerimize Avrupa'da başladık" dedi.
Konserde söyledikleri Pontusça ve Türkçe olan Mose, Zeytinyağlı Yiyemem Aman, Ederlezi, Paso Ponori gibi birbirinden güzel eserlerle dinleyicilere unutulmazlar anlar yaşatan grup, konuklardan büyük beğeni topladı. Konserin sonunda Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür tarafından sanatçılara günün anısına hediye takdim edildi.
(MDC-Y)

21.02.2013 12:36:59 TSI

Editör: Wan Haber