İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, kimliği belirsiz 2 kişi tarafından gasp edilmek istenirken, yaşanan boğuşmada bıçaklandığını ve yaralandığını evine gidince fark ettiğini söyleyen M.K.'nın aslında bunları dolandırıcı olduğu anlaşılmasın diye yaptığı ortaya çıktı.
Geçtiğimiz gün saat 23.00 sıralarında Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne götürülen M.K.'nin kalbinin hemen altından bıçaklandığı belirlendi. Bilinci açık olan M.K.'nin ilk ifadesinde tanımadığı iki kişi tarafından gasp edilmek istendiği, çıkan arbede esnasında bıçaklandığını ve eve gidince durumu fark eden arkadaşı Ü.E.'nin hastaneye getirdiğini söyledi. M.K.'nin anlattıklarını şüpheli bulan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, M.K.'nin daha önce de poliste dolandırıcılık suçundan birçok kaydının bulunduğunu da göz önüne alınarak kapsamlı bir çalışma başlattı. Yapılan incelemelerin ardından olayın M.K.'nin anlattığı gibi olmadığını tespit eden ekipler, yeniden M.K.'nin ifadesine başvurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarıyla ifadesinin yalan olduğu ortaya çıkan M.K., polislere her şeyi itiraf etti. Alınan bilgiye göre olay, şöyle meydana geldi:
M.K., bir iş kuralım gerekçesiyle dolandırarak 11 bin TL'sini aldığı E.Ü. ile birlikte Gümüldür'de bayan arkadaşı E.M.'nin (32) evine gitti. E.Ü.'nün arkadaşı A.K. de (42) E.M.'nin evine geldi. Burada E.Ü., M.K. tarafından dolandırıldığını anlayınca tartışma çıktı. Çıkan tartışmada E.Ü. ve A.K, 11 bin TL dolandıran M.K.'yi darp edip bıçakla yaraladı. E.Ü. ve A.K., M.K.'yi hastaneye kaldırmak istedi. Ancak M.K., dolandırıcılık yaptığı anlaşılmaması için Gümüldür'de bulunan hastaneye gitmek istemediğini, kendisini Karşıyaka'ya götürürlerse onlardan şikayetçi olmayacağını ve burada polise vereceği yanlış bir ifade ile bütün yaşananların üstünün kapatabileceğini planladı. Ardından E.Ü. ve A.K. de M.K.'nin dediklerini yaparak Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne götürdü. Buradan da Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan M.K., planını uygulamaya koyuldu. Polislere yanlış ifade verip kurtulacağını sanan zanlı polisin dikkatinden kaçamayarak yakayı ele verdi.
Olayın ortaya çıkmasının ardından zanlılar gözaltına alındı.
(HÇ-AŞ-Y)

02.02.2013 10:15:38 TSI

Editör: Wan Haber