Kütahya'nın Simav ilçesinde bir taksicinin 109 TL'sini gasp eden hırsızlar, olaydan kısa süre yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezi Şafak Taksi durağına gelen iki genç, 43 DT 109 plakalı taksinin şoförü Mehmet Deniz'den kendilerini Simav'a bağlı Akdağ beldesi Savcılar Mahallesine götürmelerini istedi. Belde yakınlarına gelmeden önce taksiyi durduran gaspçılar, şoför Mehmet Deniz'den cebindeki paraları kendilerine vermesi için bıçakla tehdit etti. Cebindeki 105 lira ile bozuk haldeki 4 lirayı gaspçılara veren taksici Mehmet Deniz (54), bir anlık dalgınlıktan yararlanarak taksiden inmeyi başardı ve beldeye doğru koşmaya başladı. Taksicinin koştuğunu gören gaspçılar da paniğe kapılarak, aksi yöne doğru koşarak izlerini kaybettirdi.
Simav Jandarmasının olay yerine gelmesiyle başlatılan operasyon kısa sürdü. Jandarma bölgede yaptığı araştırmada, 23 yaşındaki K.Ç ile 19 yaşındaki A.K'yı evlerinde yakaladı. Jandarma tarafından ifadeleri alındıktan sonra mahkeme sevk edilen zanlıların sorgulamaların sürdüğü bildirildi.
23 yıllık meslek yaşamında ilk kez başına böyle bir olay geldiğini ifade eden taksi şöförü Mehmet Zengin, "Çok korktum. Sağ ön koltukta oturan olaya hiç karışmadı. Ancak sağ arkada oturan sol eliyle boynumu sıktı, sağ eliyle de bıçağını kaburga kemiklerime dayadı. Kendilerinden davacı oldum. Simav'da bu tür gasp olayları hiç olmazdı. Hep büyükşehirlerde olur zannediyorduk. Baksanıza Simav gibi küçük bir ilçede bile gasp olayları yaşanmaya başlaması düşündürücü. Gaspçıları kısa sürede yakalayan Jandarma ve onlarla işbirliği yapan Polis teşkilatımıza güvenlik güçlerimize teşekkür ediyordum" dedi.
(MY-EFE-YHY-Y)

06.02.2013 18:58:14 TSI

Editör: Wan Haber