Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Garanti Bankası ile esnaflara uygun kredi verilmesini amaçlayan bir protokol imzaladı.
İmza töreninde ÇESOB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kılıç, Garanti Bankası Batı Karadeniz Bölge Müdürü Onur Günaltay, Garanti Bankası Çorum KSS Şube Müdürü Uğur Dahar, ÇESOB Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile ÇESOB Genel Sekreteri Yakup Arslan hazır bulundu.
İlk olarak ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç'tan Ahi Evran Sanayi Şehri hakkında bilgiler alan Garanti Bankası Batı Karadeniz Bölge Müdürü Onur Günaltay, Garanti Bankası olarak her zaman esnafın yanında olacaklarını belirtti.
Banka olarak esnafla çalışmayı çok sevdiklerini belirten Günaltay, "Küçük Sanayi Sitesi'nde şubemizin olma sebebi, esnafla olan ilişkimizi daha üst seviyelere çıkarmaktır" diye konuştu.
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise Ahi Evran Sanayi Şehri'nde mevcut olarak 950 üyelerinin olduğunu ve bunun daha da artması için uğraş verdiklerini kaydetti.
Esnaf-banka ilişkisine de dikkat çeken Kılıç, "Esnaf ile bankacı arasındaki ilişki, karşılıklı pozitif adımlarla gelişir" dedi.
Sanayi Şube Müdürü Uğur Dahar da, bankalarının esnaflara yüzde 1,15'lik bir faiz ile kredi vereceklerini belirterek, bu oranın odaya kayıtlı esnafta yüzde 1,10'a, kadın işletmecilerinde ise yüzde 0,99'a kadar düşeceğini söyledi.
KREDİLERDEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?
Garanti Bankası'nın her sektöre özel paketleri olan kredilerinden, odalara kayıtlı esnaf ve KOBİ'ler yararlanabilecek. İşletmeler, kendilerine sunulan özel fırsatlar dahilinde, ihtiyaç duydukları krediyi Garanti Bankası şubelerinden alabilecek. Anlaşma kapsamında, Garanti Bankası'ndan oda üyesi KOBİ'lere 50 bin TL'ye kadar, 36 ay vade seçeneğiyle sunduğu kredi imkanından kadın girişimciler ve işini yeni kuran KOBİ'ler daha uygun koşullarla faydalanabilecekler.
(MMY-BÖ)

16.01.2013 19:02:41 TSI

Editör: Wan Haber