GAP Yenilebilir Enerji ve Enerji Verimliliği (YENEV) Merkezi İş Geliştirme Planlama Çalıştayı, Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde başladı.
Üniversitenin mühendislik fakültesi Erdoğan Çümen toplantı salonunda gerçekleşen çalıştaya; Harran üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Gap Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Danimarka Teknoloji Enstitüsünden (Danish Technological Institude-DTI) Uzman Nicolai Søndergaard, Mikael Grimmig, BM kalkınma programı koordinatörleri, GAP idaresi yetkilileri ve Harran üniversitesi Gap YENEV ekibi temsilcilerin oluşan heyet katıldı.
İki gün sürecek çalıştayda GAP YENEV'in iş paketlerinin nihai değerlendirme toplantıları yapılırken, çalıştayın açılış konuşmalarını Pelin Rodoplu ve Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi dekanı Prof. Dr Bülent Yeşilata yaptı.

GAP YENEV NEDİR?
GAP-YENEV Merkezi, GAP Bölgesinde bulunan tüm üniversite, sanayi, kamu ve özel kuruluşlar ile potansiyel girişimcilerin yararlanabileceği 'Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi' olacaktır. Nitelikli eğitim imkânları sağlayacak, yeni teknolojik buluşların gelişmesine destek verecek, bölgeye yeni yatırımları cazip kılacak ve yerel ve uluslararası firmalar ile araştırma merkezleri arasında işbirliği fırsatları yaratacak bu Merkez vasıtasıyla, bölgenin zengin yenilenebilir enerji potansiyeli ve henüz bakir sayılabilecek enerji verimliliği olanakları, bölge için önemli bir fırsata dönüşebilecektir.
GAP YENEV Merkezinin sadece kapalı bir laboratuvar olmak yerine burada yapılacak Ar-Ge çalışmalarının ulusal ve uluslar arası değer üretmesini sağlamak, kendi kendine yeten, hatta daha ileri çalışmaları kendi finanse edebilen bir merkez olması için birçok araştırma merkezinden farklı olarak oluşum aşamasında profesyonel İş Geliştirme Planlaması yapılarak yola çıkılmaktadır. Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği konusunda dünya liderlerinden biri olan Danimarka Teknoloji Enstitüsü (Danish Technological Institude-DTI) ile yapılan ikili işbirliği anlaşması kapsamında bu konuda ki uzman ekipten destek alınmaktadır.
(RÇ-YHY-Y)

28.01.2013 18:41:04 TSI

Editör: Wan Haber