GÜney korenin dünyaca bililen şarkıcısı söylediği Gangnam Style şarkısı ile tüm dünyada izlenme ve tıklanma rekorları kırmıştı ve halende rekorlar kırmaya devam ediyor.Gangnam Style adlı şarkı ile dünyanın tüm beğenisini alan şarkı Youtube'de sayacı tavana çıkardı ve gündem oturdu.


Gangnam Style youtube sayacında izlenme sayısının üzerinden izleme kaydetti.You Tube’nin Google+ adresinde uzmanların durumla alakali program kotlarında değişiklik yapma zorunluluğna gitti.


Güney Koreli şarkıcı Psy’ye ait Gangnam Style klibi Video klibi 2 147 483 647 kez izlendiği ve daha sonra sayaç hatalı sayılar kaydetmeye başladı. 


İnternet ortamında ençok izlenen vidoe portalı olan You Tube kanadında söylenen  “Psy’nin sanatı ile henüz tanışmamış olduğumuzdan dolayı sayfamızda paylaşılacak bir klibin bu kadar çok izleneceğini düşünemedik” beyanatına yer verdi.Gangnam Style, halende  You Tube ve internette paylaşılan en popüler klip oldu. 


BU POPÜLER ŞARKI 2012 temmuz ayında internetten tüm dünya ya yayıldıve hit klip yaklaşık yedi ay içinde bir milyon izlemeye ulaştı. Daha yaklaşık altı ay sonra iki milyonuncu eşik aşıldı. 3 Aralık 2014 tarihli ve saat 23.10 saati ile sayaç 2 152 681 105’u gösterdi. YouTube bununla alakalı ve sayfasına, imlecin rakamın üzerine getirildiğinde “deli gibi çalışma” simgeleyen bir animasyonun ilave etti.

gangam-001.jpg

 

Editör: Wan Haber