Türkiye İş Koordinasyonu Ajansı (TİKA), Mesleki Eğitim ve Girişimci Yetiştirme Derneği (OSTİM), Yurtdışı Türkler Başkanlığı iş birliğiyle Gana'dan bir grup işadamı heyeti Türkiye'ye geldi. Gana heyetinde genel ticaret, döküm, otomotiv, gıda ve tavukçuluk alanlarında faaliyet gösteren firmaların yetkilileri yer aldı. Heyet, bir hafta boyunca İstanbul’da çeşitli sanayi kuruluşları ve işletmeleri inceledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde Bursa’ya getirilen grup, ilk gün Hastavuk’un kesimhanesini ziyaret etti.


Kesimhane Müdürü Cahit Düzdemir, “Ganalı dostlarımızı şehrimizde ve tesislerimizde görmekten büyük mutluluk duyduk. Gana, Afrika’nın Batı Avrupa’ya açılan önemli bir kapısı. Bu görüşmelerin ülkeler arası dostluğumuzu ve ticari bağlantılarımızı arttıracağına inanıyoruz” dedi.


Konuşmanın ardından heyete şirketin tanıtım filmi izlettirilerek, üretim süreci hakkında sunum yapıldı. Yetkililer, Türkiye kanatlı sektörü ve Hastavuk’la ilgili merak edilen konularda heyete bilgi verdi.
Yüzde 64’ü Hıristiyan, yüzde 16’sı Müslüman, yüzde 20’si diğer dinlere mensup Gana halkının, hangi dinden olursa olsun, helal kesim konusunda hassas olduğu ifade edildi.


2 gün daha Bursa’da kalacak grubun otomotiv ve süt endüstrisiyle ilgili 2 firmayı daha ziyaret edeceği öğrenildi.

Editör: Wan Haber