Gana'nın Ankara Büyükelçiliği, Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama'nın katıldığı törenle hizmete açıldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ve bir dizi temaslarda bulunan Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama, ülkesinin Ankara Büyükelçiliği'nin açılış törenine katıldı. Türkiye'de yaşayan Ganalı vatandaşların yoğun ilgisi arasında büyükelçilik binasına gelen Cumhurbaşkanı Mahama'ya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da eşlik etti. Gana milli marşı eşliğinde büyükelçilik binasının önünde bulunan Gana bayrağı göndere çekildi. Daha sonra Gana Cumhurbaşkanı Mahama, kurdeleyi keserek büyükelçiliği hizmete açtı.
Büyükelçilik binasının açılışına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gana Cumhurbaşkanı Mahama ile birlikte Gana Büyükelçiliği'ni hizmete açtıklarını belirten Davutoğlu, "Biz Afrika'da çok büyükelçilik açtık. Sayıları 34'ü buldu. Afrika ülkeleri de Ankara'da açıyor. Son yıllarda açılanlarla birlikte bu 21. büyükelçilik oldu. Önümüzdeki bir veya iki yıl içerisinde 35 Afrika ülkesinin Ankara'da büyükelçilik açmasını bekliyoruz. Türkiye-Gana ilişkileri açısından hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Bir gazetecinin "Yeni seçilen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile ne zaman görüşeceksiniz?" sorusuna ise Davutoğlu, "Türkiye ve ABD ilişkileri çok yoğun, kapsamlı ilişkilerdir. Sürekli istişarelerle ittifak ilişkisinin bir gereği olarak temasları sürdürüyoruz. Sayın Clinton Dışişleri Bakanı olduğu dönemde yoğun bir istişare trafiği olmuştu. Hatırlarsanız Sayın Obama da 2009 yılında ilk başkanlığı aldığında ilk ziyaretini Türkiye'ye yapmıştı. Şimdide Sayın Kerry kendi iç süreçleri tamamlandıktan sonra ilk fırsatta kendisi ile görüşme konusunda prensip kararımız, mutabakatımız var. Sayın müsteşarımızın Washington seyahatinde bu konular detaylı olarak ele alındı" cevabını verdi.
Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Mahama'yı taşıyan makam arabasından görüntü alması sırasında ise ilginç anlar yaşandı. Kameraların makam arabasında bulunan Gana bayrağından detay görüntü aldığını gören korumalar, bayrağın kirli ve hafif zedelenmiş olduğunu fark edince makam arabasının bagajından yeni bir bayrak alarak bayrağı değiştirdi.
(TB-CC-Y)

21.01.2013 16:41:12 TSI

Editör: Wan Haber