Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) tarafından düzenlenen "GAMEK 1. Yaş Pasta Yarışması"nda dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.
GAMEK tarafından M1 Alışveriş Merkezi'nde (AVM) ünlü aşçı Oktay Usta'nın da katılımıyla gerçekleşen ve 65 yarışmacının katıldığı GAMEK 1. Yaş Pasta Yarışması'nda ilk üçe girenlere altın, 4 kişiye ise mansiyon ödülü verildi. Pasta yarışmasını bizzat gelerek yerinde inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, jüri ve yarışmacılara başarılar diledi. Daha sonra GAMEK kursiyerleri tarafından hazırlanan özel pastayı kesen Güzelbey, GAMEK bünyesinde yetişen kursiyerlerin burada elde ettikleri bilgi ve becerilerle yaşamlarında daha rahat bir iş imkanı bulduklarını kaydetti. Başkan Güzelbey, "Baklavası ile ünlü olan Gaziantep'te Oktay ustanın katılımıyla pasta yarışması düzenledik. Biz insanların içindeki cevherleri ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu insanlarımızın hünerlerini ortaya koymasını istiyoruz. Gaziantep'te yapılan tüm yemekler ve pastaların hepsi de birbirlerinden güzel olur" dedi.
Yarışma esnasında seyirciler arasında 'parmak böreği sarma, soğan rendeleme, portakal sepeti, havuçtan süs yapma ve en güzel salata' yarışmaları düzenleyen Oktay usta, kazananlara çeşitli hediyeler armağan etti. Ayrıca seyirciler arasında çekiliş yapan Oktay usta, şanslı izleyicilere Ovalette Katsan, Çetinkaya ve Karaca tarafından hazırlanan paketler ile GAMEK tarafından yayımlanan yemek kitaplarını hediye etti. GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar ise birincisini düzenledikleri yaş pasta yarışmasını bundan böyle geleneksel hale getireceklerini belirtti. 65 yaş pastanın yarıştığı GAMEK 1. Yaş Pasta Yarışması'nda jürilerden en çok oyu alan Sena Canseven yaptığı 'Yeşil Elma Pastası' ile birinci oldu. İkinciliği yaptığı 'Nurtopu Pastası' ile Nurdan Alagöz kazanırken, üçüncülüğü ise 'Yaş Pasta' isimli pastası ile Sakine Durak kazandı. Mansiyon ödüllerini ise 'Vanilyalı Kelebek' pastasıyla Pakize Çetin, 'Kütük' pastasıyla 'Esin Erdem', 'Pekmezli Tarhanalı Kek' pastasıyla Hatice Çelikkalkan ve 'Rüya Yaş Pastası' ile Burcu Özcanlı kazandı.
(MDC-Y)

18.12.2012 15:28:19 TSI

Editör: Wan Haber