Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (GAMEK) tarafından düzenlenen, "1. GAMEK Yaş Pasta Yarışması", ünlü aşçı Oktay Aymelek'in katılımıyla gerçekleşti.
M1 Alışveriş Merkezi'nde (AVM) gerçekleşen ve 65 yarışmacının katıldığı yaş pasta yarışmasında, ilk üçe girenlere altın, 6 kişiye ise mansiyon ödülü verildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 100 binin üzerinde kişiye GAMEK'te kurs verdiklerini ve meslek kazandırdıklarını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Baklavası ile ünlü olan Gaziantep'te, bugün de Oktay ustanın katılımıyla pasta yarışması düzenledik. Biz insanların içindeki cevherleri ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu insanlarımızın hünerlerini ortaya koymasını istiyoruz. Gaziantep'te yapılan tüm yemekler ve pastaların hepsi de birbirlerinden güzel olur. Onun için jüri üyelerimizin işleri zor. Allah yardımcıları olsun. Buradaki tüm yarışmacılara başarılar diliyorum" diye konuştu.
GAMEK bünyesinde bir aşçılık okulunun bulunduğunu ve burada çok hünerli aşçıların yetiştiğini ifade eden Güzelbey, bu kursların yanında değişik meslek kursları ile vatandaşlara meslek öğrettiklerini kaydetti.
Bir televizyon kanalında yayınlanan 'Yeşil Elma' programının ünlü sunucusu Oktay Aymelek, Gaziantep'te olmaktan mutlu olduğunu ve baklavanın yanında bir pasta yarışmasının da ev kadınlarını cesaretlendirdiğini söyledi. Yarışma esnasında seyirciler arasında 'parmak böreği sarma' yarışması da düzenleyen Oktay usta, en çok börek saran kadına mutfak merdanesi hediye etti. Seyirciler arasında çekiliş yapan Oktay usta, şanslı izleyicilere çeşitli hediyeler vererek yarışmaya renk kattı.
GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar ise, birincisini yaptıkları yaş pasta yarışmasını bundan böyle geleneksel hale getireceklerini belirtti. Gaziantep'teki kadın ve erkek herkesin serbest dalda bu yarışmaya katıldığını vurgulayan Dündar, birinci olan yarışmacıya tam altın, ikinci olana yarım altın ve üçüncü olan yarışmacıya çeyrek altın verdiklerini aktardı.
Yarışma öncesinde GAMEK öğrencileri tarafından yapılan "GAMEK 1. Yaş Pasta Yarışması" yazılı özel pastayı kesen Başkan Güzelbey, tüm katılımcılara başarılar diledi.
Jüri üyeliklerini ünlü yemek ustası Oktay Aymelek'in yaptığı yarışmada, Gaziantep Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Hüseyin Altınel, İlkay Gökpınarlı, yazar Özden Özsabuncuoğlu ve Ferhat Şahin pastaların tadına tek tek bakarak, en güzel pastayı belirlemeye çalıştı.
(FS-HD-SO-Y)

15.12.2012 14:42:44 TSI

Editör: Wan Haber