Çankaya Belediyesi Galeri Kara, 2013'ün ilk sergisinde ressam ve heykeltraş Havva Altun'un "Öptüm, Annen" başlıklı sergisini Ankaralılarla buluşturuyor.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın Kızılay'ın merkezinde sosyal ve kültürel çeşitliliği artırmak, sanatı toplumun her kesimiyle buluşturabilmek üzere hizmete açtığı Galeri Kara, yeni yılın ilk sergisini açıyor.
24 Ocak 2013 tarihinde açılacak "Öptüm, Annen" başlıklı sergide ressam ve heykeltraş Havva Altun'un eserleri sanatseverlerle buluşacak.
Resim ve heykellerinde kendi hikâyesini başkalarına da tanıdık gelecek biçimde aktarmaya çalıştığını söyleyen sanatçının sergisi 14 Şubat 2013 tarihine kadar görülebilecek.
Mekanlarından, dolayısıyla da bağlamlarından koparıp biraraya getirdiği imgeleri, izleyicide tamamlanacak bir zincirin halkaları gibi dizdiğini ifade eden sanatçı, çalışmalarının bütününe bakıldığında yer yer çatışmalar ve kopmalar görüleceğini söylüyor.
Kimsenin yalnızca politik, sempatik, melankolik, komik, entelektüel, karamsar, kadın ya da erkek olamayacağını belirten sanatçı, tek bir bünyede bunların hepsinin olabileceğini bir ya da bir kaçının sivrilebileceğini ifade ediyor.
Sivrilenlerin diğerlerinin doğal varlıklarını yok edemeyeceklerini belirten sanatçı, insanın kullanmadığı ötekinin seçim yapabilmesini sağlayan unsur olduğunun çalışmalarında da görüleceğini vurguluyor.
(BK-ÖK-Y)

21.01.2013 12:54:23 TSI

Editör: Wan Haber