Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın ilçeye yeni bir renk getirmek üzere hizmete soktuğu Galeri Kara, sanatın soluğunu taşımaya devam ediyor.
Sosyal ve kültürel çeşitliliği artırmak, sanatı toplumun her kesimiyle buluşturabilmek üzere çalışan Galeri Kara, açılış yılı 2010'den bu yana 32 farklı sergiye ev sahipliği yaptı. Uluslararası sergileri de Ankaralılarla buluşturan Galeri Kara, bugüne kadar 492 sanatçıyı ağırladı.
Galeri Kara, 2012 yılı boyunca ise, Gerçek Kötüler, "İmkansız Galeri", Ufuk Tolga Savaş "Olay Ufku" Kim, Young, Moon "Çamur Yolu", İstanbul Aznavur Sanat Merkezi "Karma Fotoğraf Sergisi", 44 sanatçının katılımıyla "Hangarşehirlerarası", Cemil Cahit Yavuz "Leke Oyunları", Atılım Üniversitesi Mezuniyet Sergisi, Kutvan Proje Grubu "New Yorker", "Temas ve Tahammül", Kore Cumhuriyeti İşbirliğiyle "Asya'nın 2 Yakası", Feyza Gürleşen, "Bir Varmış Bir Yokmuş" Kolombiya Büyükelçiliği, "Cepheden Cartegena" sergilerine ev sahipliği yaptı.
Yeni toplumcu belediyecilik anlayışları gereğince Ankara'nın kültür ve sosyal yaşamını hareketlendirdiklerini ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Galeri Kara'da tanınmış sanatçılar kadar genç yetenekleri de Ankaralılarla buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Başkan Tanık, sanatı ve sanatçıyı desteklemeye, ulaşılabilirliğini kolaylaştırmaya 2013 yılında da devam edeceklerini belirtti.
(BK-OK-Y)

08.01.2013 15:41:36 TSI

Editör: Wan Haber