Galatasaray süper toto süper ligin on beşinci haftasında deplasmanda hiç beklemediği bir sonuçla ayrıldı ve büyük rakipleri olan Fenerbahçe Beşiktaş a büyük avantaj sağladı. Galatasaray deplasmanda aldığı bu ağır ve büyük yenilgiden sonra 1 puana razı oldu...Galatasaray prandelli den sonra ilk kez bu kadar isteksiz ve ruhsuz bir oyun sergiledi. Galatasaray bu haftaki Gençlerbirliği karşısında oynadığı futbulla PRANDELLİ dönemini aratmadı..

Spor Toto Süper Lig 15. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olan Galatasaray, zorlu deplasmandan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.Wesley Sneijder, Felipe Melo, Aurelien Chedjou, Goran Pandev gibi yıldız isimlerinden yoksun olarak Ankara deplasmanına çıkan Galatasaray, 18. dakikada Emre Çolak'ın golüyle 1-0 öne geçti.Ev sahibi Gençlerbirliği'nin daha etkili bir futbol sergilediği mücadelenin 71. dakikasında sahneye çıkan Bogdan Stancu, takımını 1-1'lik beraberliğe taşıdı.


Kalan dakikalarda başka gol olmayınca zorlu mücadele 1-1'lik beraberlikle sona erdi ve Galatasaray zirve yarışında önemli bir puan kaybı yaşadı.Bu sonucun ardından Galatasaray 32, Gençlerbirliği ise 21 puana ulaştı. Sarı kırmızılı ekip gelecek hafta Beşiktaş deplasmanına konuk olurken Gençlerbirliği deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile mücadele edecek.

 

aslan-012.jpg

 

GALATASARAY KONTRADAN AFFETMEDİ
Ev sahibi ekip Gençlerbirliği'nin Galatasaray kalesine gol için yüklendiği dakikalarda sarı kırmızılı ekip 18. dakikada Emre Çolak'la 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Gençlerbirliği'nin korner organizasyonu sonrasında hızlı çıkan Galatasaray'da Burak Yılmaz topu rakip sahaya taşıdı. Pasında Emre Çolak'ı topla buluşturdu. Genç yıldız ceza sahası içine girer girmez yerden vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu ve durumu 1-0'a getirdi.


MUSLERA GEÇİT VERMEDİ!
Galatasaray'ın golüne karşılık vermek isteyen ev sahibi ekip Gençlerbirliği, kaleci Fernando Muslera'yı geçmeyi başaramadı. Uruguaylı kaleci, Bogdan Stancu'nun duran toptan gol girişimleri karşısında kalesini gole kapatırken sarı kırmızılı savunma da boşlukları iyi kapattı. Gençlerbirliği'nin beraberlik golü çabaları sonuç vermeyince ilk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.


GALATASARAY'IN BELALISI STANCU!
İkinci yarıda da oyunun hakimi Gençlerbirliği, 71. dakikada aradığı beraberlik golünü Bogdan Stancu ile buldu. Gençlerbirliği atağında sağ kanattan ceza sahası içine giren Berat, penaltı noktasına doğru ortasını yaptı. Topa iyi yükselen Rumen yıldız, kafa vuruşuyla Galatasaray ağlarını sarsarak skoru 1-1'e getirdi. Stancu, böylecek Galatasaray'a karşı oynadığı son 4 maçta da gol atmayı başardı.


ASLAN DERBİ ÖNCESİ YARALI
Gençlerbirliği karşısında maç boyunca istediği üstünlüğü kuramayan Galatasaray, beraberlik golüne karşılık veremeyince zorlu deplasmandan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Galatasaray'da Sneijder, Melo, Pandev gibi etkili silahların olmadığı maçta sarı kırmızılı ekip hücum organizasyonu kurmakta zorlandı. Galatasaray, Beşiktaş ile oynayacağı derbi öncesinde Ankara'da 2 puan bırakarak İstanbul'a dönmüş oldu.
 

Editör: Wan Haber