Nijerya, 2013 Afrika Uluslar Kupası çeyrek finalinde Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Bu sonuçla Türkiye'de forma giyen Fildişi oyuncuların takımlarına dönüş tarihi kesinleşti.
D Grubu'ndan 7 puanla lider olarak çıkan Drogba'lı, Zokora'lı, Fildişi Sahili, C Grubu'nun ikincisi Emenike'li, Yobo'lu Nijerya'yla yarı finale çıkmak için mücadele etti.
Oldukça çekişmeli geçen mücadelenin ilk yarısı golsüz sonuçlanacak gibiyken, Emmanuel Emenike 43. dakikada yaklaşık 35 metreden kaydettiği frikik golüyle takımının soyunma odasına 1-0 öden gitmesini sağladı.
Fildişi Sahili, 50. dakikada Tiote'nın golüyle maçta beraberliği yakalarken, Sunday Mba 78'de Nijerya'yı bir kez daha öne geçirdi. Fildişi Sahili, son 10 dakikada maçı uzatmalara götürmek için büyük bir çaba sergilese de başarıya ulaşamadı ve mücadele 2-1'lik Nijerya üstünlüğüyle sona erdi.
Nijerya böylece yarı finalde Mali'nin rakibi olurken, Fildişi Sahili turnuvaya veda etti. Böylece Didier Drogba, Emmanuel Eboue, Didier Zokora ve Sol Bamba Türkiye'ye dönerek takımlarına katılacaklar.
Mali-Nijerya mücadelesi 6 Şubat Çarşamba günü Durban'da gerçekleştirilecek.
(MFS-MFS-S)

03.02.2013 21:30:45 TSI

Editör: Wan Haber