Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, "İtfaiye burada canla başla çalıştı. Çalışmalarını katiyen bir kesintiye uğratmamıştır" dedi.
Prof. Dr. Ethem Tolga, üniversitede dün akşam çıkan yangınla ilgili açıklama yaptı. İtfaiye ekiplerinin yangının söndüğüne dair tutanak tuttukları iddialarının hatırlatılması üzerine Tolga, "İtfaiye burada canla başla çalıştı. Zaten yangının çatıya sıçradığını da tespit eden itfaiye teşkilatıdır. Çalışmalarını katiyen bir kesintiye uğratmamıştır" diye konuştu. Tolga, itfaiye ekiplerinin, odada sönmüş gözüken yangının çatıya da sirayet etmiş olabileceğini düşünerek çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.
Öte yandan, okul bahçesinde toplanan öğrenciler; üniversiteye sahip çıkılmasını istedi. Açıklama yapan öğrenciler, "Bizler çok büyük bir camiayız. Onun için bizim camiamızda yanan herhangi bir meşe bile, bir binanın parçası bile bizim için çok büyük değer arz eder. Bizim için üniversite bir akademik takvim değildir. Bizim için üniversiteli olmak, sadece sınavları takip etmek değildir. Bizim için üniversiteli olmak, bazen kantinde bir çay içip, sohbet etmektir, bazen sadece burada yürümektir, o kitaplardan bir sayfa okumaktır. Orada yanan kütüphanenin içindeki her bir kitap bizim için çok kıymetlidir" dedi.
(ÇK-OK-Y)

23.01.2013 16:56:18 TSI

Editör: Wan Haber