Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, "Bu bina Galatasaray Eğitim Vakfı ve ona gelen yardımlar ile yeniden yapılacak" dedi.
Galatasaray Üniversitesi Mezunları Derneğinin, yanan üniversitenin yeniden yapılması için Beyoğlu'nda bir barda bağış gecesi düzenledi. Geceye Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç'ında bulunduğu çok sayıda mezun katıldı. Yardım gecesi ile ilgili konuşan Galatasaray Üniversitesi Mezunları Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gönen Eren, kısa zaman içerisinde Galatasaray Üniversitesi'nin tekrar ayağa kalkacağını söyledi. Eren, "Gücümüz Sevgimiz adı altında Galatasaray Üniversitesi Vakfı bünyesinde bir kampanya başlattık. Hedefimiz 25 milyon TL. Her gün bağışlar yapılıyor. Bizde üniversiteye destek olmak için bağış gecesi organize ettik. Çok yüksek katılım oluyor. Çok kısa sürede hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Şu ana kadar 1,7 milyon TL civarında para toplandı. Çok kısa zamanda bütün kurumlarıyla Galatasaray Üniversitemizi tekrara ayağa kaldıracaktır" diye konuştu.
Geceye katılan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnan Kıraç, üniversitesinin en kısa zamanda yeniden yapılacağından kimse endişe duymamasının istedi.
Meydana gelen bu hadise Galatasaray'ın birleşmesine neden olduğunu söyleyen Kıraç, "Artık Galatasaray'ın ne lisesi var. Ne üniversitesi var. Ne kulübü var. Artık bir toplumu var. Bu toplum bu binayı yapacak finansmanı buldu bile. İtfaiyenin vereceği raporun çıkmasının ardından bu binayı en kısa zamanda yapmış olacağız" şeklinde konuştu. Bağış gecesine katılan dernek üyelerine kısa bin konuşma yapan Kıraç, yangında yanan 9 bin metre kara alanın olduğunu belirterek, "Yeniden yapım için metrekaresi 2 bin liradan hesaplanırsa 18 milyon yapar. Bu akşam itibari bunun 12,5 milyonu hazır" dedi.
Binanın 142 yıllık tarihi nedeniyle daha önce bazı yenilemelerin yapılamadığını belirten Kıraç, binanın yandığını, artık yeni teknolojilerle yapılacak binanın daha güvenli olacağını kaydetti.
Gecenin anısına Galatasaray Üniversitesi Mezunları Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gönen Eren, İnan Kıraç bir plaket verdi.
(YM-AU-ÖZ-Y)

14.02.2013 00:16:21 TSI

Editör: Wan Haber