Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Unics Kazan maçı öncesi, Abdi İpekçi Spor Kompleksi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Galatasaray'ın başarılı oyuncusu Engin Atsür, yeni transfer Carlos Arroyo'nun takıma büyük katkısı olacağını ve Eurocup'ta ikinci tura iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirterek, "Böyle zorlu bir gruptan çıkmanın tek yolu evimizdeki bütün maçları kazanmak. Özellikle sayı farkıyla kazanmak böyle mücadelelerde çok önemli. İlk maçımızı Abdi İpekçi'de Unics Kazan'la oynayacağız. Bu maçı almamız gerekiyor çünkü telafisi çok zor bir mücadele" dedi.

FURKAN ALDEMİR: "ÜZERİMİZDE NAZAR VAR"
Galatasaraylı genç basketçi Furkan Aldemir ise, Gökse ve Domercant'tan sonra sakatlar kervanına Milan Macvan'ın da eklenmesinin şanssızlık olduğunu kaydederek, "Üzerimizde galiba nazar var. Şimdi Arroyo geldi ve takımımız daha da güçlendi. Çarşamba günü Unics Kazan ile oynayacağız. İnşallah taraftarımızda bizi yalnız bırakmaz" diye konuştu.
Avrupa kupası, Türkiye Kupası ve Lig Kupasını kazanacaklarına inandığını vurgulayan Aldemir, "Bunların bilincinde ilerliyoruz. Hedefimiz hala aynı. Takım olarak kupaya adım adım ilerleyerek ve kupayı alarak Abdi İpekçi'ye gelmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ENDER ARSLAN: "KAZAN İYİ BİR TAKIM"
Sarı-kırmızılı basketçi Ender Arslan'da, Eurocup'ın en önemli takımıyla karşılaşacaklarının altını çizerek, "Çarşamba günü, Eurocup'ın en önemli favorilerinden iki tanesi karşı karşıya gelecek. Tabii ki kendi sahamızdayız ve bunun avantajını kullanmak istiyoruz. Unics Kazan'ı yenip iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

MURAT ÖZYER: "ÇOK İYİ BİR TAKIMIZ"
Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Murat Özyer ise, çok iyi bir takım olduklarını ama talihsiz sakatlıklar yüzünden sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, "Kendi ligimizin ve Eurocup'ın en önemli periyodunda başlıyoruz. Dolayısıyla burada yapacağımız takviye hem teknik ekibimin vereceği rapor hem de bütçemize göre uygun bir oyuncu takviyesi yapabilirsek o eksiği de kapatmış olacağız. Bilindiği üzere Macvan kısa süre önce burnundan operasyon geçirdi. Burnuna alçı yapıldı ve görüş açısını çok daraltacak şekilde maske takmak zorunda kaldı. Bizim için Macvan'ın çok önemli bir oyuncu. Yüksek hedefler belirlemiş bir takımız. Uygun olan şartlar için de bütün imkanımızı takımımıza sağlamamız gerekiyor" dedi.

"OYUNCUNUN BURAYA GELMEK İSTEMESİ ÖNEMLİ"
Özyer, Mensah'i transfer etmek için uğraştıklarını ifade eden, "Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'nın eski oyuncusu Mensah'i transfer etmek için uğraştık. Ama Mensah başka bir takımla imza aşamasında. Her şey den önemlisi transferi düşünülen herhangi bir oyuncunun da öncelikle buraya gelmek istemesi önemli. Biz Mensah dışında başka isimlere de bakıyoruz. Bunun için tabii hem uygun ismi bulmamız lazım hem de uygun bütçe içerisinde hareket etmemiz lazım" açıklamalarında bulundu.
Abdi İpekçi Spor Kompleksi'nde gerçekleşen basınla buluşma programının son bölümünde ise, Galatasaray Erkek Basket Takımı antrenman öncesi basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
(DG-BH-BÇ-S)

07.01.2013 17:35:31 TSI

Editör: Wan Haber