Galatasaray Spor Kulübü'nün geçtiğimiz hafta olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Ocak Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı bugün Galatasaray Lisesi'nde yapıldı.
Divan Başkanı İrfan Aktar'ın yönetiminde yapılan toplantıya Başkan Ünal Aysal, Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Genel Sekreter Aka Gündüz Özdemir ile Yönetim Kurulu üyeleri Semih Haznedaroğlu, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Ali Gürsoy, Abdurrahim Albayrak ve Necati Demirkol katıldı.
Toplantı başlamadan önce kulübümüzün kurucusu ve bir numaralı üyesi Ali Sami Yen ve arkadaşları, geçen bir aylık süre içinde aramızdan ayrılan Divan Kurulu üyeleri ve tüm Galatasaraylılar için saygı duruşunda bulunuldu.
Divan Başkanlığı'na geçen aya ait toplantı tutanaklarının takdimi ve oya sunulması ile başlayan toplantı gelen evrakların okunması ile devam etti. Daha sonra Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Cibara'ya "Sporcu sağlığı, eğitim, performans ve sağlık değerlendirme projesi" nedeniyle Divan Teşekkür Beratı ile 20-23 Aralık 2012 tarihlerinde Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 31. şampiyonluğunu kazanan yüzme takımı yönetici, antrenör ve sporcularına da Başkan Ünal Aysal, Su Sporlarından Sorumlu Yönetici Semih Haznedaroğlu ve Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk tarafından Divan Başarı Beratları verildi.
Bu bölümün ardından, Yönetim Kurulu üyesi Semih Haznedaroğlu, şubelerimizdeki son durumu anlatan detaylı bir konuşma yaptı. Basketbol, voleybol, sutopu, kürek,atletizm, judo ve briç şubelerimizin durumları hakkında bilgi veren Haznedaroğlu, daha sonra sözü bir diğer Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan'a bıraktı. Sedat Doğan, zemini yenilenen Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da yapılan çalışmalarla ilgili kurul üyelerine barkovizyon gösterisi eşliğinde sunum yaparak, stadın Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasındaki Beşiktaş derbisine yetişeceğini kaydetti.

ÜNAL AYSAL: "BİZ 100 MİLYON DOLAR BORÇ ÖDEDİK"
Kulübün borç durumu hakkında da bilgi veren Başkan Aysal, "Geldiğimiz dönemdeki ve bugünkü dolar kurları çok farklı. Galatasaray'ın borçlarının büyük bir kısmı döviz cinsinden. Biz 100 milyon dolar borç ödedik. Borçlarımız ağırlıklı olarak döviz cinsinden. Henüz 18 ay geçti ve yeni yatırımlardan daha ziyade önceliğimiz borçlarımızı ödemek. Önce borçlarımızı temizleyip, daha sonra yatırıma yönelmeliyiz. Biz şu anda göreve geldiğimiz dönemle kendimizi kıyasladığımız zaman ciddi bir borcu ödediğimiz düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"FATİH HOCA'MIZLA GALATASARAY BAŞKANI OLARAK BENİM HİÇBİR SÜRTÜŞMEM OLMADI, AKSİNE ÇOK İYİ BİR DİYALOG İÇERİSİNDEYİM"
Teknik Direktör Fatih Terim ile aralarında bir anlaşmazlık olduğuna dair ortaya atılan iddialar üzerine de konuşan Başkan Ünal Aysal, "Fatih Hoca'mızla Galatasaray Başkanı olarak benim hiçbir sürtüşmem olmadı, aksine çok iyi bir diyalog içerisindeyim. Sürekli temas halindeyiz ama medya bizi çok sık bir arada görmediği için böyle söylentiler çıkıyor. Sadece Fatih Hoca ile değil, Yönetim Kurulu'ndan ya da kulüp profesyonellerinden kimseyle de bir sürtüşmem olmadı. Ben kendi işimde nasıl davranıyorsam, Galatasaray'ı da o şekilde yönetmek istiyorum. TV programında da bunu dile getirdim ancak bu açıklamalar farklı noktalara çekildi. O konuşma Fatih Hoca'ya yönelik değil, açık ve net bir şekilde bütün çalışanlaraydı. Benim herkese saygım var ve herkesin de bana saygısı olması lazım. Ben bir yönetici olarak Fatih Hoca'nın, kulübümüze büyük bir katkı sağladığını düşünüyorum. Fatih Hoca'nın arkasından konuşmak gibi bir şey söz konusu olmaz. Fatih Hoca'nın Sneijder ile ilgili bir sorunu yok. Daha dün akşam konuştum kendisiyle. Fatih Hoca ile yapmak istediğimiz tek şey, ekonomik bir şekilde bu transferi sonlandırmaktı. Sneijder için gerekli teklifi de hazırladık ve bu teklif de oldukça iyi seviyede. Bana göre transferin olmaması için bir sebep yok ancak bu transfer olmazsa bile dünyanın sonu değil" dedi.

"BİZ TEKLİFİMİZİ YAPTIK, BEKLİYORUZ, SÖYLENDİĞİ GİBİ OYUNCUNUN PEŞİNDE KOŞMUYORUZ"
Galatasaray'a transferi için görüşmelerin sürdüğü Wesley Sneijder'in maliyetine yönelik spekülasyonlara da açıklık getiren Ünal Aysal, "Bizim sunduğumuz senelik ücret 5,5 milyon euro değil, bunun daha altında bir rakam. Transfer maliyeti de 7,5 milyon Euro ki Inter bu fiyatın iki katına almıştı. Bir transferin iki aşaması var, biz birinci kısmı tamamladık ve oyuncunun kulübüyle anlaştık. İkinci kısım ise oyuncuyla anlaşmak ve bu süreç sürüyor. Biz teklifimizi yaptık, bekliyoruz, söylendiği gibi oyuncunun peşinde koşmuyoruz. Basın başka haber olmadığı için bununla uğraşıyor, oysa ben ilk açıklamayı yaptığımdan bu yana bu konuda hiçbir söz söylemedim" şeklinde konuştu.
Kulübün her konuda şeffaflığa ihtiyacı olduğuna dair bir eleştiriye "Herhalde bana söylenecek en son sözün bu olması lazım. İlk geldiğim günden beri şeffaflığı savunan, bu olmadığı takdirde başarıyı yakalayamayacağımızı söyleyen benim. Bu sizlerden evvel bizim yönetim kurulumuz için gerekli zira bir yanlışlık yaptığımız takdirde cezasını ödeyecek olan bizleriz, şeffaflık bizim için bir savunma mekanizması" şeklinde yanıt veren Başkan Aysal, Kalamış ile ilgili ise "Yıkımla ilgili sıradan bir belediye işlemi oldu fakat üstesinden geldik. Proje, alt organlar tarafından onaylandı. Yarın saat 17.00'da ben Sayın Belediye Başkanı'nı bizzat ziyaret edeceğim, onun da onayını aldıktan sonra buradaki inşaatımıza devam edeceğiz, hiçbir sıkıntı yok" açıklaması getirdi.
Başkan Ünal Aysal'ın, son olarak Bruno Heiderscheid ile ilgili eleştirilere ise cevabı şu şekilde oldu:
"Bruno ile burada Genel Kurul'un önünde bir sene evvel açıkladığım sebeplerle bir seneliğine anlaşılmıştı. Bruno'yu ben ne evvelden tanırım ne de onunla istikbale yönelik bir projem vardı. Ama kendisinin bize 2,5 milyon euro tazminat içeren ve kazanmak üzere olduğu iki ayrı davası vardı. Bu davaların birini 250 bin Euro'ya hallettik. Diğer 2,5 milyon Euro'yu ise ayda 10 bin dolarlık bir danışmanlık anlaşmasıyla çözdük. Sonuç olarak biz bu şartlar dahilinde Bruno'nun elinden sahip olduğu belgeleri alıp, bu konuyla ilgisini kestik. Kulübümüz de önündeki 5 milyon Euro'luk bir engeli böylece kaldırmış oldu. 12. ay sonunda yapılan anlaşma bittiğinde Bruno görevine devam etmek istedi, ben o kanaatte olmadığımı söyledim ve olayı kapattık. Başka bir yerde de olsa bu mesleği sürdürmek istediği için de kura çekimine katılıp orada bulunmak, görüntü vermek gibi bir isteği oldu, biz de buna izin verdik fakat bizim adımıza bir konuşma yapmamasını söyledik."
Başkan Ünal Aysal'ın konuşmasının ardından, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar toplantıyı sonlandırdı.
(BÇ-BÇ-S)

16.01.2013 19:07:55 TSI

Editör: Wan Haber