Galatasaray Kulübü, Türk Telekom Arena'nın zemininin devre arasında yenileyeceğini açıkladı. Sahanın ikinci yarıda oynanacak Beşiktaş derbisine yetişmesinin zor olduğu bildirildi.
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada; Romanya'nın Cluj takımıyla oynanan maçta yağan yağmur ve yaşanan drenaj sorunlarına dikkat çekilerek, takımın lig ve özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki maçları göz önüne alınarak, zeminin yenileceği kaydedildi. Açıklamanın tam metni şöyle:
"Bilindiği üzere Galatasaray Cluj Şampiyonlar Ligi karşılaşması sırasında yağan yağmur ve yaşanan drenaj sorunları üzerine Kulübümüz derhal çalışmalara başlamış ve elde edilen sonuçları kamuoyu ile paylaşacağımız daha önce ilan edilmişti.
Kulübümüzün yaptırmış olduğu çalışmalar neticesinde elde edilen bulgular ve raporun tamamı ekte sunulmaktadır. Buna göre;
1Yağışlar esnasında saha şartları hızla kötüleşmekte ve sporcu sağlığını tehdit eder bir durum arz etmektedir.
2Sahanın uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi için tamamiyle yenilenmesi ve bu bağlamda tüm drenaj katmanlarının yeniden ve yeni malzemelerle yapılması bir zorunluluk arz etmektedir. Dolayısı ile kısa vadeli ve palyatif tedbirler istenilen sonucu elde etmeye yeterli değildir.
3Gerek sporcu sağlığı, gerekse uluslararası oyun standartları açısından uygun olmayan bir sahada üst düzey bir performans elde edilebilmesi mümkün ve sürdürülebilir gözükmemektedir.
4Bir sahanın tamamen yenilenmesi için gerekli olan asgari süre önümüzdeki bir buçuk yıllık zaman diliminde ancak 2012-2013 Süper Lig devre arasında mevcuttur. Zira 2013 yılı Haziran ayı sonunda ülkemizde düzenlenecek olan FİFA U 20 dünya kupası maçları sebebiyle asgari yenileme süresine uymamız mümkün görünmemektedir. Bir diğer deyişle şimdi yapılmadığı takdirde saha yenilemesi ancak 2014 yılı yaz döneminde yapılabilecektir.
5Yönetim Kurulumuz yukarıda belirtilen sebeplerden ötürü, Süper Ligin ikinci devresinde oynayacağımız ilk iç saha maçı olan Galatasaray Beşiktaş maçına yetişmesinin çok zor olduğunun bilinci ile, ve fakat takımımızı iki sezon boyunca gerek lig, gerek kupa ve gerekse şampiyonlar ligi maçlarında standart dışı bir sahada oynatmamak adına, sahanın derhal ve tamamen yenilenmesine karar vermiştir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur."
(MFS-MFS-S)

19.12.2012 00:47:12 TSI

Editör: Wan Haber