Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, yangında büyük hasar gören Galatasaray Üniversitesi'nin otel olarak restore edileceği iddiasına ilişkin, "-Otel olurgibi lüzumsuz, gereksiz tartışmalar var. Öyle bir ihtimal milyonda bir bile yok" dedi.
Galatasaray Üniversitesi'nin 142 yıllık tarihi binasında çıkan yangın sonrası vakıf yöneticileri ile teknik mimarlar bugün bir araya geldi. Toplantı öncesi Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Üniversite girişinde açıklama yapan Adnan Öztürk, "En kısa sürede üniversiteyi eski haline getiririz" dedi.
Toplantıya katılmak için geldiğini söyleyen Öztürk, "Buradan şunu söylemek istiyorum. 'Otel olur' gibi lüzumsuz, gereksiz tartışmalar var. Öyle bir ihtimal milyonda bir bile yok. En kısa zamanda eski haliyle üniversite tekrar hizmete girecektir" diye konuştu.
İtfaiyenin geç geldiği iddiası sorulan Öztürk, "Teşekkür etmesini bilmek lazım. Gerek itfaiye gerek valilik yetkilileri maksimum çaba gösterdiler. Canı gönülden çalıştılar. Teknik konulara girmek doğru değil. Verilecek mesaj, Galatasaray camiası süratle bu konuyu halledecektir. Otel yapılacak diye spekülasyonlara gerek yok. İtfaiye kurumlarına bir Galatasaraylı olarak, bir İstanbullu olarak canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizim ağzımızdan teşekkür çıkar, başka bir şey çıkmaz" dedi.
Teknik mimarlarla biraya gelineceğini söyleyen Adnan Öztürk, "Rektörümüz açıkladı. Sınav kağıtlarının yüzde 5'i yandı. Onu da kurumumuz içinde halledeceğiz. Ağır hasar var. Teknik çalışmalar sonrası hasarın büyüklüğü açıklanır" ifadelerini kullandı.
(EY-ÇK-OK-Y)

24.01.2013 15:56:24 TSI

Editör: Wan Haber