Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, "En kısa zamanda bu binanın tamiri yapılacak. Devlete yük olmak istemiyoruz. Galatasaray camiası üniversitesine sahip çıkacak" dedi.
Beşiktaş'taki Galatasaray Üniversitesi'nde dün akşam çıkan yangının ardından hasarın tespiti ve yeniden inşası için Galatasaray Üniversitesi Rektörü Ethem Tolga, Galatasaray Vakfını Onursal Başkanı İnan Kıraç ve Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Galatasaray Üniversitesi Rektörlük binasında toplantı yaptı. Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnan Kıraç, "Kendi binamızı en kısa zamanda eski şekline göre inşa edeceğiz. Galatasaray bir bütündür ve bütün kurumları bir araya geldi, bu kararı aldı. En kısa zamanda bu binanın tamiri yapılacaktır. Devlete yük olmak istemiyoruz. Galatasaray camiası üniversitesine sahip çıkacak. O yüzden bütün yükü Galatasaray camiası almıştır" diye konuştu.
Yangının çıkışı konusunda bilgilerinin olmadığının söyleyen Kıraç, "Bilmiyorum elektrik kontağından çıktığını söylüyorlar. Tabi bunun araştırmasını polis yapıyor. Polislerden net bilgi gelmeden bir şey söylemek doğru olmaz" ifadelerini kullandı.
Kıraç, açıklamanın ardından Galatasaray Üniversitesinden ayrıldı.
(AU-Eİ-Y)

23.01.2013 20:06:14 TSI

Editör: Wan Haber