Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda Bursaspor ile oynadığı maçta 1-1 berabere kaldı.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Beşiktaş maçında müthiş oynayan oyuncular bu maçta aynı motivasyonda değildi" dedi.
Terim, maçta öne geçemediklerini ifade ederek, "Öne geçmek bizim için önemliydi ama geçemedik. 3 önemli puan kaybettik. Çok iyi oynadığımız söylenemez. İkinci yarı bir ara Bursa bizden daha iyi oynadı. Daha etkin olmalıydık. Sonuç olarak Galatasaray 2 puan kaybetti. Olmasa iyiydi ama Beşiktaş maçında müthiş oynayan kadrodan Melo ve Hamit yoktu. O maçı müthiş oynayan oyuncular bu maçta aynı motivasyonda değildi. Puan kaybettiğimiz için üzgünüz" diye konuştu.
Burak Yılmaz'ı hiçbir yere vermek istemediklerini ifade eden Terim, "Burak bizim her saniye her dakika başvurabileceğimiz, çok şeyler beklediğimiz kendisinin oyun stilini biraz değiştirmesini beklediğimiz bir oyuncu. Herhangi bir takımada vermeyi düşünmediğimiz bir oyuncu. Transfer dönemi kapandı hiçbir yere veremiyoruz. Ne teklif aldık ne de verme düşüncesinde olduk. 3 santrafordan ikisini tercih ettik" diye konuştu. Sneijder'in performansını da değerlendiren başarılı teknik adam, "Sneijder'in son 4 ayda oynadığı maç sayısı yok gibi bir şey. Bu kadar zaman oynamadan kolay değil. Hem takım idmanı yapıyor hem de özel idman yapıyor" dedi.

"MELO'NUN CEZASI ÇOK AĞIR"
Melo'ya verilen cezayı değerlendiren Terim, "Beşiktaş karşılaşması sırasında izleyiciler başta olmak üzere tüm kamuoyu oyuncumuzun maç süresince ne yaptığını ve ne yapmadığını gördü. Melo, derbi stresini daha iyi yönetmesini gerekirdi. Sakin davranması gerekirdi. Karta maruz kaldığı pozisyonda olayların içinde kalmaması gerekirdi. Bunlar Melo'nun yaptıkları. Biz TFF'den bağımsız olarak Melo'ya bu konuda gerekli yaptırımları uygulamayı düşünüyoruz ve yapıyoruz ama maalesef biz bunları planlarken PFDK öyle bir karar açıkladı ki oyuncumuza yaptıkları ile ilgili değil yapmadıkları için ceza verdi. Ağır biz ceza oldu. Adil olması gerekirdi. Konunun tabi ki olacaktır. Biz bu konularda özellikle hakemlere tek kelime etmezken açıkçası biraz ağır oldu. Yapmadığı hareketten dolayı ceza aldı. Engin Cüneyt Çakır'a yaptığı hareketten sonra hak etmiştir dedik. Oyuncumuzu ilk biz cezalandırdık" ifadelerini kullandı.
İlk yarıdaki oyun tarzları ile öne geçmeleri gerektiğini ifade eden Terim, "İkinci yarıda aynı oyuncularla başladık. Ben değiştirmedim. Sonradan oyunu yere indirmek için, oynaması için oyuncularımız öyle bir değişiklik yaptık. Rüzgardan etkilenen oyuncularımızı pas yüzdesi yüksek oyuncularımızı aldık. Başarılı olduğumuz söylenemez" şeklinde konuştu.
Drogba transferini değerlendiren Terim, "Drogba dünyanın en önemli oyuncularından bir tanesi. Dünyanın en üst seviyesindeki santrafor. Bazen istediğiniz olmuyor. Listedeki oyuncularla uğraşıldı ama kulüplerinden yeterli cevap alınamadı. Mevcut kadromuzla konsantre olmak zorundayız" açıklamasında bulundu.
Galatasaraylı futbolcu Engin Baytar, zor şartlarda oynadıklarına değinerek, "Rüzgarında etkisiyle istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Bursaspor bir adım daha önde oldu. Bir puan aldığımız için sevinebiliriz. Bize yakışmayan oyun oynadık. Bir puan bizim iççin şans. Bursa'yı tebrik ediyorum. Galatasaray'a yakışır futbol oynamak istiyoruz. Yüzde yüz değilim. 90 dakikayı çıkarabilirim ama en iyi şekilde çıkartmam mümkün değil. Herkes elinden geleninin en iyisini yapmak zorunda. Bu sahaya yansımadı. Kötüde oynayabiliriz. İyide oynayabiliriz. Bugün elimizden gelen en iyi mücadeleyi vermeye çalıştık. İstediklerimizi olmadı" değerlendirmesini yaptı.
Sarı-kırmızılı oyuncu Yekta Kurtuluş ise, "Biz daha motive olup 3 puanı almamız gerekiyordu. Bursaspor daha iyi mücadele etti. 3 puan almak isterdik ama bu oyunla bir puana şükretmek zorunda kaldık" diye konuştu.
(MA-BÇ-S)

02.02.2013 22:08:38 TSI

Editör: Wan Haber