Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Eurocup'ta oynayacakları zorlu Unics Kazan maçı öncesi açıklamalarda bulundu.
Abdi İpekçi Spor Kompleksi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Eurocup'ta top 16 mücadelelerinin daha zorlu olacağını belirterek, "Top 16'nın en güçlü takımı Unics Kazan. Geçen yıl Euroleague'de son 8 arasına kaldılar. Unics Kazan, bu sene de Eurocup'ın en büyük bütçeli takımı. Bizim gibi şampiyonluk hedefi olan bir takımla mücadele edeceğiz. Grup maçlarında Kazan ile karşılaşacağız ve grubu da birinci olarak bitirmek istiyoruz" dedi.

"ARTIK HER MAÇ ÖNEMLİ"
Son 8 takım arasında kalmayı başarabilirlerse kendileri için çok büyük bir avantaj olacağını vurgulayan Ataman, "İlk maç kendi sahamızda. Hedefimiz her koşulda mutlak kazanmak olacak. Unics Kazan takımının çok tecrübeli oyuncuları var. Maçı tabii ki kazanmak istiyoruz. Kazanacağımız her basket bize artı bir avantaj olarak dönecek, ileriki maçlarda averaj açısından" diye konuştu.

"MACVAN'IN DURUMU İYİYE GİDİYOR"
Galatasaray'da son günlerde yaşanan sakatlıkla hakkında da konuşan Ataman, böyle maçlarda sakatlıklar gibi sıkıntılardan konuşmak istemediklerini söyledi. Ataman, sağlık ekibinin gerekli tedbirleri alacağını kaydederek, "Milan Macvan'ın yüzündeki maske sorunu var. Ümit ediyorum ki maçta oynatacağız. Ender Arslan'ın sakatlık sorunu vardı. Bugün antrenmana çıkacak, galiba baya iyi durumda. Yeni transferimiz Arroyo'da benimle birlikte geçen sene çalışmış olmasından dolayı bize katkı sağlayacaktır. İyi bir kadromuz var. Göksenin ve Domercant'ın da sakatlıkları olmasa iyi olurdu ama elimizdeki kadromuzda bizi her türlü hedefe ulaştırabilecek kapasiteye sahip" şeklinde konuştu.

"MENSAH BONSU TRANSFERİNDEN VAZGEÇTİK"
Mensah Bonsu hakkındaki transfer söylentilerine de cevap veren Ergin Ataman, "Bizimde bir tane yabancı oyuncu transfer etme düşüncemiz var. Mensah Bonsu aklımızda olan bir oyuncu. Ancak bilindiği üzere Mensah sezon başında Beşiktaş'tan, Maccabi Tel-Aviv'e transfer oldu. Daha sonra milli takımında geçirdiği sakatlık sonrası Mensah'ın sözleşmesini Maccabi takımı feshetti. 3 ay süren sakatlığı sonrası geçenlerde aldığımız bilgilere göre basketbola tekrar döndüğü ve Armani Milano ile anlaşmak üzere olduğu duyumunu aldık. Bunu da David Hawkins söyledi bana. Mensah ve Hawkins çok yakın arkadaşlar. Biz Mensah'ı takımımıza katabilir miyiz diye düşündük ama Türkiye'de ki kurallar gereği bir önceki takımından bonservis bedeli var. Bu da zaten Avrupa basketinde sırf Türkiye'de olan bir kural" ifadesinde bulundu.
Ergin Ataman, bütçe sorunları nedeniyle Mensah Bonsu transferinden vazgeçtiklerini ifade ederek, " Beşiktaş takımı Carlos Arroyo ve Mensah Bonsu'yu kadroda düşünmüyordu. Bunu da belirtmişlerdi. Bizde Arroyo'yu transfer ettik. Mensah'ta aynı durumdaydı ve transfer edecektik. Ancak Beşiktaş taraftarının tepkisinden dolayı, Beşiktaş yönetimi kendi açılarından bu sefer bonservis konusunda bir uzlaşma yoluna gidemeyeceklerini söylediler. Bizim içinde sezon ortasında böyle bir bonservis bedeli ödemek anlamsız olurdu. Takımımın bütçesini aştığı içinde Mensah Bonsu transferinden vazgeçtik. Şuanda da transfer gündemimiz yok" açıklamalarında bulundu.

"AVRUPA KUPASINDA REKABET ARTACAK"
Sezonun en zor ve çekişmeli döneminin başladığına dikkat çeken Ataman, "Seviye daha da zorlaşıyor. Bu her kupa için geçerli. Ligin ikinci devresinde de herkes sıralamadaki yerini netleştirmeye çalışacak. Ligin ikinci devresinde ciddi bir fikstür avantajımız var. Hedefimiz bütün maçları kazanarak ligi şampiyon olarak bitirmek olacak" ifadelerini kullandı.
(DG-BH-BÇ-S)

07.01.2013 16:45:31 TSI

Editör: Wan Haber